Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten komt net tekort tegen REUZ

Gepubliceerd op 20-12-2014

Hoe kan het jaar het beste worden afgesloten? Juist ja, met een kraker! Op de laatste competitievrijdag van het jaar 2014 stond de wedstrijd tussen REUZ en Futsal Dragten op het programma. In sporthal De Kamp in het Drentse Vries was de nummer 3 van de Topklasse F gastheer van de runner-up uit Friesland.

Vooraf werd al gesproken over een boeiend treffen en die kwalificatie werd gedurende wedstrijd volop bewaarheid. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en ondanks meerdere kansen aan beide kanten bleef het lang 0-0. Héél lang zelfs. Een niet al te vaak voorkomende situatie in het zaalvoetbal geschiedde. Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft. Met name REUZ mocht zich hierbij het gelukkigst prijzen. In het eerste bedrijf had men het houtwerk nodig om schoten van o.a. Dennis Jansen en Marco van der Heide van scoren af te houden. Maar ook REUZ had zomaar kunnen doelpunten. Enkele schoten vanuit de tweede lijn misten precisie om de score te openen.

Ook in de tweede helft was eenzelfde beeld te zien. Verdedigend hadden beide teams de zaken uitstekend op orde en kon, soms met enig kunst- en vliegwerk, een achterstand worden voorkomen. Vielen er dan helemaal geen doelpunten? Jawel. In de 39e minuut dacht Marco van der Heide het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen, maar hij raakte -voor de derde keer al- de paal. De bal kwam terecht bij een verdediger, die een van zijn medespelers met de bal wegstuurde. Zijn rush aan de linkerkant van het veld bekroonde hij met een schot in de rechterhoek van het doel: 1-0. Nog nauwelijks bekomen van deze tegenslag lag de bal binnen anderhalve minuut ook al voor de tweede keer achter keeper Richard Claus. Een vrije trap vanaf zo’n 12 meter werd precies tussen de tweemans muur door geschoten. Een nederlaag dreigde voor Futsal Dragten, zeker toen in de 45e minuut zelfs de 3-0 op het scorebord verscheen. Prima samenwerking tussen een drietal REUZen zette de Dragtster verdediging op het verkeerde been. De buit leek toen inderdaad binnen voor de Vriezenaren, maar daar dacht niet iedereen hetzelfde over. Keeper Richard Claus werd naar de bank gehaald om te worden vervangen door Marco Braaksma. Met een vijfde veldspeler probeerde Futsal Dragten alsnog iets te forceren en daarin slaagde het zowaar bijna. In de 48e minuut was Marco van der Heide eindelijk trefzeker (3-1) en een minuut later bracht Dennis de Vries de spanning volledig terug met de aansluitingstreffer. In een alles-of-niets poging werd door Dragten nog gezocht naar de gelijkmaker, maar de tijd was tekort om dat te bewerkstelligen. Wat zou er gebeurd zijn als de wedstrijd nog één of twee minuten langer had geduurd? REUZ werd zenuwachtig en ging plotseling geforceerd spelen om het dreigende onheil af te wenden. Daarin slaagde men uiteindelijk, toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot.

De conclusie na de wedstrijd was dat deze rechtstreekse strijd om de tweede plaats eigenlijk geen winnaar had verdiend. Zowel REUZ als Futsal Dragten lieten vrijdagavond met uitstekend spel zien dat de plaats op de ranglijst niet geflatteerd is. De competitie wordt voor Futsal Dragten hervat op vrijdag 23 januari 2015 met een thuiswedstrijd tegen SC Emmeloord.