Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten komt tekort in Delfzijl

Gepubliceerd op 06-02-2016

Futsal Dragten had vrijdagavond de mogelijkheid om de koppositie in de Topklasse te heroveren. Daarvoor moest het afreizen naar het bijna noordelijkste puntje van Nederland, Delfzijl. De eerste helft gaf een spelbeeld dat dit ook wel zou lukken, maar na rust gaf men niet thuis: Futsal Delfzijl won terecht met 6-3.

Futsal Dragten begon de wedstrijd voortvarend. Na een kans voor de thuisploeg in de 2e minuut sloeg Aaron Tahaparij na zo’n vijf minuten spelen twee keer toe namens de Dragtsters. Eerst via een prachtig uitgevoerde lob (assist Marco Braaksma) en amper een minuut later stond hij helemaal vrij bij de tweede paal en kon hij een inzet van Tim Hof eenvoudig binnentikken. Delfzijl schrok wakker en probeerde na deze tegenvaller het tempo te verhogen. Futsal Dragten was hiervan niet erg onder de indruk en trok zich meer terug op de eigen helft. Dit leidde automatisch tot meer balbezit voor de thuisploeg en een schot op doel kon tot corner worden verwerkt door keeper Marnick Dam. Deze spelhervatting leverde in eerste instantie niet veel op, maar Dragten kreeg de bal niet weg. Een nieuwe inzet was te veel voor Dam en Delfzijl kwam hierdoor terug tot 1-2. Halverwege de eerste helft leek Marnick Dam opnieuw verslagen, maar de lat bracht redding voor Dragten. In de daaropvolgende spelhervatting kwam Mark Kooistra een teenlengte tekort voor de 1-3 na prima actie van Rachid Akdim. Enkele minuten later werd een vrije trap van Arnaud Donker geblokt in de goed opgestelde muur en was ook deze mogelijkheid voor Dragten tenietgedaan. Beide teams deden niet voor elkaar onder en verdedigend was men attent op de intenties van de tegenstander. Een bijna logisch gevolg hiervan was dat er niet meer werd gescoord.

Na de korte pauze had Futsal Dragten als eerste de mogelijkheid om te scoren. Binnen een minuut na de spelhervatting stuitte Mark Kooistra op de goed uitkomende keeper. In de 28e minuut kreeg Delfzijl een opgelegde kans voor de 2-3, maar een goede voorzet vanaf rechts werd achter twee vrijstaande spelers neergelegd. Futsal Dragten nam daarna het initiatief weer over en probeerde met een tempoverhoging meer afstand te nemen. Deze opzet had resultaat. Met Aaron Tahaparij als aangever wist Marco Braaksma de bal langs de keeper in het doel te schieten: 1-3. Dragten leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar daar dacht Delfzijl anders over. Met in het achterhoofd de stelling “Waarom zijn we kansloos?” werd de regie over de wedstrijd overgenomen en dat leidde in de 31e minuut tot de 2-3. Twee minuten later kwam men via een snel uitgevoerde counter zelfs op gelijke hoogte. Dragten wist het even niet meer en men probeerde met meer druk op de tegenstander een nieuwe voorsprong te creëren. Het spel werd echter rommeliger en het automatisme verdween. Dat merkte ook Delfzijl en in de 37e minuut sloeg men toe. Eigenlijk werd de bal amper geraakt, waar een hard schot de bedoeling was, maar Marnick Dam stond op het verkeerde been en de bal dwarrelde binnen: 4-3. Amper een minuut later stond de 5-3 op het bord. Een lange bal vanaf de eigen helft belandde precies op het hoofd van de spits, die de bal over Marnick Dam in het doel kopte. Toen in de 43e minuut Delfzijl ook nog een penalty mocht nemen, na een overtreding van Marnick Dam, leek de wedstrijd definitief gespeeld. Het zesmeter schot ketste echter keihard af op de paal. Dragten probeerde tegen het eind van de wedstrijd nog dichterbij te komen, maar kreeg daarvoor de kans niet. Het laatste wapenfeit bleek voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant kon geblokt worden door Arnaud Donker. De bal verdween hierdoor echter achter keeper Dam en daarmee was de uiteindelijke 6-3 eindstand een feit.

Coach Erik Donker was na afloop realistisch: “Dit is zeker geen gestolen overwinning. Delfzijl had het in de tweede helft goed voor elkaar, waar wij slordig speelden. We hadden duidelijk moeite om te scoren en dan heb je een probleem.”