Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten komt tekort tegen Camaradas

Gepubliceerd op 01-04-2017

Vooraf werd gesproken over een cruciale wedstrijd tegen de nr 3 van de Topklasse. Maar Futsal Dragten zit nog steeds in een positie waarbij alle wedstrijden op dit moment dat predicaat verdienen. Voor deze wedstrijd tegen Real Camaradas gold dat niet anders. Maar na afloop ging het niet zozeer over de 3-5 nederlaag voor Dragten, maar wel over de manier waarop die tot stand was gekomen.


Over cruciaal gesproken. Kan een scheidsrechter invloed hebben op het verloop van de wedstrijd? In de ogen van de thuisploeg was dit zeker het geval. Maar ook bij Camaradas was men van mening dat het niet wegsturen van hun keeper mede invloed had op de drie punten die ze na afloop mee naar huis mochten nemen. We gaan terug naar het begin van de tweede helft. Deze begon voor beide ploegen met een man minder, nadat vlak voor rust een opstootje tussen Rachid Akdim en de keeper van Camaradas hen beiden geel had opgeleverd. Toen de tijdstraf was verstreken, aarzelde de invaller-keeper om zich te laten vervangen door de gestrafte doelman. Deze kreeg echter toestemming van de secretaris-tijdwaarnemer om het veld in te gaan, wat ook gebeurde. Camaradas stond op dat moment met twee keepers in het veld, wat uiteraard niet is toegestaan. Dit was voor scheidsrechter Pultrum aanleiding om de 'echte' keeper opnieuw de gele kaart te tonen en dus ook de rode. Protesten van Camaradas zorgden voor een overleg tussen de beide KNVB-officials, waarna de scheidsrechter besloot om de tweede gele kaart te herroepen. De keeper mocht door en zorgde er met name door een ijzersterk optreden voor dat de wedstrijd voor hen niet verloren ging.


In de eerste helft was Dragten in de 7e minuut op 1-0 gekomen, maar Camaradas zorgde in de 10e en 14e minuut voor een ommekeer: 1-2. Futsal Dragten was wel dreigend, maar het goed verdedigend optreden van de gasten zorgden er voor dat de stand niet gelijkgetrokken kon worden. Tim Hof was er in de 19e minuut nog het dichtst bij een treffer, maar zijn knal eindigde op de paal. Met de uitgedunde teams werd begonnen aan de tweede helft en daarin wist Tim Hof met een afstandsschot voor 2-2 te zorgen. Na het genoemde oponthoud kwam Camaradas echter weer op voorsprong met een voor het oog lijkend houdbaar schot vanaf de rechterkant. Futsal Dragten liet het er niet bij zitten en drong aan voor de nieuwe gelijkmaker. Maar de stand werd ondraaglijker, toen uit een snelle counter de score naar 2-4 werd getild (38e min). Het wisselen van keeper Jan Sander Woudwijk voor Marco Braaksma als extra veldspeler leverde meer druk op, maar de doelpogingen werden prima gepareerd door de keeper. Na Dragtster balverlies zorgde een nieuwe counter van Camaradas voor de genadeklap: 2-5. Dat Dragten in de 48e minuut via Marco Braaksma nog op 3-5 kwam, deed eigenlijk niet meer ter zake.

Na afloop werd nog lang nagesproken over het voorval. Het "wat als" voerde de boventoon en hoewel men aan Dragtster zijde de beslissing van de scheidsrechter respecteerde, was men van mening dat het niet de juiste was geweest.
Maar wat de wedstrijd op zich betreft, mag toch ook gesteld worden dat Real Camaradas met hun spel (prima verdedigend, snelle counters) de overwinning niet gestolen hebben. Ondanks het aandringen van de thuisploeg, bleef men geconcentreerd en konden de handen na het laatste fluitsignaal omhoog. Komende vrijdag komt Futsal Delfzijl op bezoek in De Drait. Een cruciale wedstrijd? Het gaat om de nummer 9 tegen nummer 11. De vraag stellen is hem beantwoorden...