Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten komt tekort tegen LTC

Gepubliceerd op 04-02-2018

Het is Futsal Dragten niet gelukt om voor een stunt te zorgen bij LTC. Weliswaar kwam men tot tweemaal toe op voorsprong, maar LTC raakte geen moment in paniek en stelde in de tweede helft orde op zaken: 5-3.

LTC zette meteen vanaf het begin volop druk op de tegenstander. Futsal Dragten had het moeilijk, maar ondanks meerdere doelpogingen stand houden. Na enkele minuten kwam men enigszins onder de druk vandaan en het spel kwam iets meer in evenwicht.

Dragten, gehavend aan de wedstrijd begonnen door de afwezigheid van een drietal vaste teamspelers, kwam in de 7e minuut zelfs op voorsprong door een perfect uitgevoerde counter van Tim Hof, die vervolgens Rachid Akdim wist te vinden: 0-1.

Lang duurde de voorsprong niet. Twee minuten later was de stand alweer gelijk getrokken.

LTC was toch gewaarschuwd en ging hierdoor minder druk zetten. Dat gaf Dragten weer mogelijkheid om naar voren te trekken op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er ook, toen in de 12e minuut de bal bij een corner werd teruggelegd op Sander Germeraad. Hij haalde vanaf 12 meter hard uit om te scoren. Vlak voor de goal werd de bal nog aangeraakt door Tim Hof, die in de baan van het schot stond en hierdoor de 1-2 op zijn naam kreeg. Ook in het vervolg in de eerste helft waren er kansen over en weer en misschien had Dragten zelfs op 1-3 kunnen komen, toen Tim Hof met een knal de paal raakte. De rebound was voor Sander Germeraad, maar hij schoot een half metertje naast.

LTC kreeg weer meer grip op de wedstrijd en dat leidde in de 22e minuut bij een aanval via de linkerkant tot de 2-2. Dit was meteen ook de ruststand.

In de loop van de wedstrijd bleek Dennis de Vries last te krijgen van een blessure en moest het noodgedwongen rustiger aan doen. Het ontbreken van extra wisselspelers brak Futsal Dragten uiteindelijk op. De vermoeidheid ging meespelen en daarvan kon LTC uiteindelijk gebruik maken. In de 33e minuut kwam men dan ook verdiend op voorsprong. Een rustig opgebouwde aanval eindigde bij de rechterhoek en vandaaruit kon worden gescoord (3-2). Toen een kleine tien minuten later ook de 4-2 viel, leek het lot beslist. Deze marge voelde als bevrijding voor LTC en men ging op jacht naar een ruimere voorsprong. Een communicatiefout achterin bij Dragten was de inleiding voor de 5-2. De bal werd eenvoudig opgepakt en keeper Jelmer Hoekstra was kansloos bij de inzet (47e min).

De wedstrijd leek beslist, maar in de laatste minuten werd toch nog gekozen voor een alles-of-niets poging. Jelmer Hoekstra ging mee naar voren als vijfde veldspeler en had in de slotminuut zelfs nog succes door vlak voor het vijandelijke doel de bal binnen te werken. Deze 5-3 kwam echter te laat om de spanning terug te brengen.

Al met al was LTC de verdiende winnaar. Men wist meer dan een handvol kansen te creëren en het was mede aan keeper Hoekstra te danken dat het verschil in doelpunten uiteindelijk 'slechts' twee was.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait tegen huidige koploper Futsal Winsum. Dit team heeft opvallend genoeg de laatste weken veel punten laten liggen, waardoor het zeker lijkende kampioenschap een stuk minder zeker is geworden. Gaat Dragten de andere kampioenskandidaat LTC (2e op de ranglijst en één verliespunt minder) een handje helpen? We zullen het merken vanaf 20.00 uur.