Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten krijgt hulp van WMC

Gepubliceerd op 17-12-2017

Futsal Dragten heeft de laatste wedstrijd van het jaar eenvoudig in winst kunnen omzetten. Tegen WMC uit Winschoten hoefde het zelf niet eens zijn uiterste best te doen om tot de 7-1 score te komen. Een deel van de doelpunten kwam opvallend genoeg tot stand met hulp van de gasten.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. WMC begon agressief aan de wedstrijd en wilde een hoog tempo hanteren. Dragten moest daar vanzelfsprekend in mee en dat pakte goed uit. Al in de 2e minuut trof Sander Germeraad namens de thuisploeg doel door vanaf de achterlijn een gaatje te vinden bij de korte hoek. WMC was niet erg onder de indruk en ging met een aanval op zoek naar de gelijkmaker. Ver kwam men niet. Door onzuiverheid in het combinatiespel strandde men nog voor het gevaarlijk werd. Aan de andere kant werd Dennis de Vries te veel gehinderd om 'uit de draai' te kunnen scoren. Halverwege de eerste helft werd WMC ietwat sterker en het was tot twee keer toe aan keeper Jelmer Hoekstra te danken dat de score niet gelijkgetrokken kon worden.

In de 18e minuut kwam een wel heel merkwaardig doelpunt tot stand. Een intrap voor WMC bij de achterlijn was bedoeld om breed te spelen op de keeper. Die bal kwam daar echter niet. Sterker nog, Mark Kooistra stond voor de goal en ving de bal met de borst op. Het kostte hem totaal geen moeite om de bal vervolgens in het lege doel te tikken: 2-0. Vlak daarna werd Rachid Akdim weggestuurd en zijn schot ketste vervolgens af op de paal. Ook Arnaud Donker testte het houtwerk, maar uit de rebound was het Dennis de Vries die alsnog de 3-0 op zijn naam zette.

WMC leek nu wel van streek en Dragten mocht vrijuit combineren. Een mooi samenspel tussen Tim Hof en Rachid Akdim had gezien de schoonheid een beter lot verdiend. Door het matige spel van WMC was er voor Futsal Dragten geen vuiltje aan de lucht en met deze 3-0 tussenstand werd de eerste helft beëindigd.

Alle goede bedoelingen ten spijt, WMC hervatte de wedstrijd zoals die was onderbroken. Dragten mocht zichzelf verwijten dat het niet meteen weer toesloeg bij een kans in de 26e minuut. Enkele minuten later ging Marco Braaksma op avontuur. Met tweemaal een schijnbeweging werden evenzovele tegenstanders op het verkeerde been gezet. Daarna was de weg vrij om hard uit te halen en te zorgen voor 4-0. Drie minuten later werd opnieuw een tegenstander het bos ingestuurd, ditmaal door Dennis de Vries. Daar waar een voorzet werd verwacht, ging de bal echter breed naar Rachid Akdim. Hij nam de bal 'in de loop' mee en passeerde vervolgens de uitkomende keeper.

WMC probeerde met opvallende overtredingen het ritme van Dragten te verstoren. Ondanks dat hierover lichte irritatie ontstond, ging de thuisploeg door met het eigen spel en bij vlagen werd goed voetbal op de mat gelegd. In de 42e minuut pakte Mark Kooistra een foutieve breedtepass van WMC op en schoot vervolgens de bal door de benen van de keeper tegen de touwen. Amper een minuut later had de keeper opnieuw de benen te laat bij elkaar. Sander Germeraad bediende Rachid Akdim en de 7-0 was een feit.

De zogenaamde eretreffer viel in de 47e minuut. WMC kon na een corner de bal voor werken en meerdere Dragtster benen vlak voor het doel konden niet voorkomen dat de bal via de kluts in het doel viel. Balen voor de uitstekend opererende Jelmer Hoekstra, die graag 'de nul' had willen houden.

Na twee gewonnen wedstrijden (tegen REUZ en Drs. Vijfje) was WMC bij Dragten dus weer terug bij 'af'. Dat dit frustrerend was, liet WMC-aanvoerder Thijs Hateboer zien. Zonder bij de bal te kunnen en volledig onnodig haakte hij op het middenveld Dennis de Vries, die een aanval wilde opzetten. De scheidsrechter kon niets anders dan hem voortijdig richting kleedkamer sturen.

In de dubbele slotminuut bleef het vervolgens rustig en na het laatste fluitsignaal gingen bij het Dragtster publiek de handen op elkaar.

Na de feestdagen mag Futsal Dragten als eerste weer aan de bak. Op 5 januari reist men dan naar Sportcentrum Leek, waar Boerakker wacht.

Deze wedstrijd zal rond 21.00 uur beginnen.