Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten krijgt te weinig in Emmeloord

Gepubliceerd op 18-02-2016

Opnieuw stond er een kraker op het programma. Futsal Dragten ging op de doordeweekse woensdagavond op bezoek bij Futsal Emmeloord, de huidige koploper van de Topklasse. Futsal Dragten staat weliswaar vierde, maar het verschil is slechts één punt. Spanning ten top en dat was duidelijk merkbaar in de wedstrijd.

Noemenswaardig aan Dragtster zijde was de terugkeer van Sander Germeraad. Eind december raakte hij tijdens de strijd om de Smallingerland Cup ernstig geblesseerd aan zijn knie, maar zijn herstel ging dusdanig voorspoedig, dat hij zich weer bij de selectie kon voegen. Zowel Emmeloord als Dragten wilden er een aantrekkelijke wedstrijd van maken en probeerden constant de aanval te zoeken. Tot echt grote kansen kwam men echter niet, omdat er verdedigend goed werd opgelet. De eerste grote kans was in de 7e minuut voor Emmeloord. Een afstandschot schampte de buitenkant van de paal. Beide teams bleven ook daarna zoeken naar kansen en in de 11e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Aan de rechterkant kon de bal knap worden voorgegeven en voordat deze werd aangeraakt, verdween de bal in de linkerhoek: 1-0. Futsal Dragten liet zich niet uit het veld slaan en afstandschoten van o.a. Arnaud Donker en Tim Hof konden met enige moeite worden gekeerd of tot corner worden verwerkt. Uit een van deze corners kwam Dragten op 1-1. In de 20e minuut legde Tim Hof de bal kort terug op Sander Germeraad, die zonder na te denken verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet. Twee minuten later kwam Emmeloord via een snelle counter opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant kon eenvoudig door de vrijstaande spits worden binnengetikt. Vlak voor rust kwam Rachid Akdim net te laat bij een voorzet van Arnaud Donker voor de gelijkmaker.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Beide teams waren op hun hoede voor de dadendrang van de tegenstander, waardoor opnieuw grote kansen uitbleven. In de 30e minuut werd Marco Braaksma na een halve sliding met een gele kaart bestraft. Ondanks de man-meer situatie wist Emmeloord hier niet van te profiteren. Sterker nog, Tim Hof kreeg op eigen helft de bal mee en ging alleen op de keeper af. Hij werd echter ingehaald door een verdediger, die hem dusdanig in onbalans bracht, waardoor Hof de controle over de bal verloor. De scheidsrechter kon niet anders dan ook hier de straftijd toe te passen. In de 39e minuut leek Emmeloord de voorsprong uit te breiden, maar het schot ging net naast. Vanaf dat moment gooide Futsal Dragten de schroom van zich af en ging met een tempoverhoging op zoek naar de gelijkmaker. Bij de achterlijn sneed Sander Germeraad naar binnen en werd gehaakt door zijn directe tegenstander. Een penalty was het gevolg, die door Germeraad zelf op de zes meterlijn werd gelegd. Het schot werd echter gekeerd door de keeper en uit de rebound kon Aaron Tahaparij ook niet profiteren. Van deze teleurstelling was echter weinig te merken. Dragten bleef aandringen en een schot van Mark Kooistra had een beter lot verdiend dan af te ketsen op de paal. Emmeloord kwam steeds meer onder druk, maar via snelle counters bleef het toch ook gevaarlijk. Keeper Luuk Westerhof kon echter voorkomen, dat de wedstrijd definitief beslist werd. In de 48e minuut probeerde Dennis de Vries het met een schot vanaf zo’n 10 meter, maar ook hij trof de paal. Nog in dezelfde minuut kreeg hij bij een nieuwe aanval een herkansing, maar stuitte nu op de uitkomende keeper. De klok stond al enige tijd stil voor de laatste minuut, toen in een laatste poging Dragten toch nog voor het verdiende punt naar voren ging. Rachid Akdim passte op Tim Hof, die teruglegde op Arnaud Donker. Zijn schot verdween langs de vallende keeper in het doel en de terechte 2-2 was een feit. Vier seconden na de nieuwe aftrap was de wedstrijd ten einde.

Na afloop was opluchting, maar ook een lichte teleurstelling merkbaar bij coach en spelers van Futsal Dragten. Opluchting vanwege het veiliggestelde punt, maar men was het er over eens dat een overwinning mogelijk was geweest. Coach Erik Donker was het hiermee eens: “Naast de gemiste strafschop hadden we met name in de tweede helft een aantal mogelijkheden om hier te winnen. Jammer dat het dan niet lukt.” Hij roemde het doorzettingsvermogen van zijn spelers. “Tot de laatste seconde zijn ze doorgegaan voor een goed resultaat.”

De doelpunten van deze wedstrijd zijn weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.