Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten laat winst aan Leekster Eagles

Gepubliceerd op 26-01-2014

En opnieuw wist Futsal Dragten niet te winnen van Leekster Eagles 2. Werd twee weken geleden de bekerwedstrijd een geflatteerd 0-4 verlies, vrijdagavond stonden beide teams in competitieverband tegenover elkaar en kon er opnieuw niet gejuicht worden door de mannen van coach Erik Donker: 2-4.

Futsal Dragten begon prima aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal werd direkt geprobeerd om druk te zetten en zo de verdediging in onbalans te brengen. Dat slaagde op een uitstekende manier. Aaron Tahaparij ging er op de rechterkant vandoor en zijn voorzet bij de achterlijn leek voorlangs te gaan. Maar de Leekster keeper beroerde de bal, die daardoor links van hem de doellijn passeerde: 0-1. Deze tegenvaller deerde de Eagles niet. Met hun bekende rustige spelopbouw werd getracht een gaatje te vinden in de hechte Dragtster verdediging, maar de thuisploeg was goed bij de les. In de 9e minuut werd een diepe pass van Wiepie Zandberg precies op het hoofd van Sander Germeraad geplaatst, die de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag belanden. De 2-0 leek in de maak, toen Arnoud Donker alleen nog de keeper voor zich zag, maar zijn inzet kon ternauwernood gekeerd worden. Leekster Eagles probeerde het vervolgens met enkele afstandschoten, maar hier stond Marnick Dam goed op te letten, waardoor de stand onveranderd bleef. Een voor Dragten ongelukkig moment in de 16e minuut zorgde voor de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Marnick Dam weggeslagen, maar via het hoofd van Thommy Saija kwam deze net zo snel weer terug. Hier was niet opgerekend en de 1-1 was een feit. Leekster Eagles kreeg meer grip op de wedstrijd en de spelers probeerden het tempo te verhogen. In een man-meer situatie -Aaron Tahaparij zat met geel aan de kant- kwamen de Eagles op voorsprong. Een bekeken schot vanaf links verdween plots achter Dam, waar misschien op een voorzet was gerekend: 1-2.

De korte pauze werd door beide coaches aangegrepen om diverse spelsituaties nog eens terug te halen en met deze aanwijzingen werd begonnen aan het tweede bedrijf. Daarin kwam Leekster Eagles het beste uit de startblokken. In de 27e minuut werd Marnick Dam licht gehinderd door een inkomende aanvaller, waardoor hij geen goed zicht had op de bal die vervolgens doorrolde over de doellijn. Maar nog geen minuut later kwam Dragten terug tot 2-3. Aan de rechterkant werd de bal door Thommy Saija teruggelegd op Dennis de Vries, die met een bekeken schot voor de aansluitingstreffer liet noteren. Leekster Eagles mocht vervolgens het spel maken en met goed positiespel werd de vijandelijk linie opgezocht. Dragten kwam onder druk te staan, maar hield goed stand. Halverwege de tweede helft gooiden de Dragtsters de schroom van zich af en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Dit leidde tot enkele hachelijke situaties bij het Leekster doelgebied, maar tot drie keer toe lukte het de Leekster keeper de bal weg te stompen. Een alles-of-niets poging aan het eind van de wedstrijd pakte verkeerd uit. Op het middenveld werd de bal opgepakt en als en skiër slalomde de man langs twee Dragtster en ook Marnick Dam. Met het tikje op de doellijn werd de wedstrijd op slot gegooid: 2-4.

Leekster Eagles boekte op basis van het spel een verdiende overwinning. Toch was coach Erik Donker niet ontevreden. “Dit is misschien wel het beste team in onze competitie. We hebben mogelijkheden gehad om doelpunten te maken, maar dan komt er ook een beetje geluk bij kijken. Dat ontbrak er aan”. Komende vrijdag reist Futsal Dragten af naar Vries, waar om 21.00 uur REUZ gastheer zal zijn in sporthal De Kamp.