Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten laat zich verrassen

Gepubliceerd op 22-03-2014

Vrijdagavond speelde Futsal Dragten haar thuiswedstrijd tegen laagvlieger ONR uit Roden. De Drentenaren staan op de 11e plaats en over een maand zou dit degradatie uit de Topklasse betekenen. Futsal Dragten heeft met een derde plaats zelfs nog kans op de nacompetitie, maar voelt de hete adem van o.a. Futsal Winsum in de nek.

Futsal Dragten had na de enorme ‘winterdip’ het goede gevoel weer terug met de uitstekende 0-1 overwinning op Urk van vorige week als bewijs. Dit zou een vervolg moeten krijgen tegen ONR. Coach Erik Donker memoreerde in zijn teambespreking echter op de laatste uitslagen van de gasten en waarschuwde voor onderschatting. En een gewaarschuwd mens… moet goed opletten. Dat ging meteen al mis in de eerste minuut. Een schot vanaf zo’n 12 meter belandde op de paal, maar uit de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten: 0-1. Geen man overboord natuurlijk, maar Futsal Dragten zat niet lekker in z’n vel. Het tempo lag te laag en deze snelle achterstand leek verlammend te werken op het team. Een aanval van Dragten werd gepareerd en met een snelle uitbraak ging een ONR-speler alleen op keeper Marnick Dam af. Zijn poging om de bal te ontfutselen pakte verkeerd uit. Eenvoudig werd Dam omzeild en de 0-2 was een feit (6e min.). Iedereen aan Dragtster zijde krabde zich achter de oren en duidelijk was dat er iets moest gebeuren. In de 8e minuut werd de achterstand verkleind. Vanuit een corner van Aaron Tahaparij wist Wiepie Zandberg voor de 1-2 te zorgen en gezocht werd naar een volgende aanval. Hierin was men echter niet scherp genoeg. Anders gezegd: ONR bleef eenvoudig op de been, mede door prima keeperswerk. Ondanks diverse pogingen bleef deze tussenstand tot de rust in tact. Coach Erik Donker was duidelijk: “We spelen te slap, te sloom. Waar is de beleving?”

Dat kwam terug in het begin van de tweede helft. De woorden waren goed opgenomen door de spelers en Futsal Dragten was duidelijk gevaarlijker in het begin van de tweede helft. In de 27e minuut werd Futsal Dragten een zuiver doelpunt onthouden, nadat de Roder grensrechter onterecht had gevlagd voor een uitbal. De scheidsrechter kon niet anders dan het vlagsignaal over te nemen en te fluiten, ondanks dat de bal al achter de Roder keeper lag. Deze keeper ontpopte zich in het vervolg van de tweede helft tot held van de avond door met katachtige bewegingen zijn doel schoon te houden. Daarnaast was hij de man die de vrije trappen op de Dragtster helft voor zijn rekening nam. Zijn keiharde schoten waren zeker niet ongevaarlijk. In de 41e minuut werd zelfs keihard op de paal geschoten. Enkele minuten later viel de 1-3. Na een aanval van Dragten pakte de keeper de bal op en ging op avontuur. Er werd hem nauwelijks iets in de weg gelegd en nadat hij het hele veld was overgestoken, passeerde hij ook keeper Marnick Dam. In de laatste minuten probeerde Dragten het dreigende onheil te voorkomen, maar verder dan de 2-3 van Aaron Tahaparij kwam men niet. Futsal Dragten boog het hoofd en droop af.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in een rechtstreeks duel om de derde plaat tegen Futsal Winsum. In de Ripperdahal wordt om 20.00 uur afgetrapt.