Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten laat zich verrassen

Gepubliceerd op 07-10-2018

Opnieuw stond er vrijdagavond een topper op het programma. Vorige week vrijdag werd een -misschien niet meer verwacht- gelijkspel (5-5) behaald tegen ONR en nu trad Futsal Dragten aan tegen koploper Drs. Vijfje uit Groningen. Met 9 uit 3 was er nog geen fout gemaakt en ook nu bleven de studenten foutloos: 6-3.

Vorige week was de coach van Drs. Vijfje aandachtig toeschouwer in Drachten om de teams te analyseren. Met een hoofd vol informatie werd een strijdplan bedacht voor een nieuwe overwinning. En gezegd moet worden, dat hij zijn huiswerk goed had gedaan.

Al vanaf de eerste minuut werd Futsal Dragten onder druk gezet en keeper Jelmer Hoekstra kreeg het druk. Dragten probeerde onder de dadendrang uit te komen, maar het kon niet voorkomen dat het na acht minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Dragten hervond zich daarna enigszins en een mooi opgezette aanval in de 12e minuut had de aansluitingstreffer kunnen betekenen. Mark Kooistra kon een scherpe voorzet bij de 2e paal net niet met een doelpunt bekronen. Die 2-1 kwam er toch wel, toen Tim Hof met een halve ‘punter’ vol uithaalde.

Een paar minuten voor rust werd de marge weer hersteld naar twee door wel een hele fraaie actie. Na twee hakballetjes was Dragten de bal even kwijt en kon Vijfje vrij eenvoudig voor de 3-1 ruststand zorgen.

Ondanks alle goede bedoelingen begon Dragten aan de tweede helft, maar ook nu leek Drs. Vijfje opnieuw de bovenliggende partij. Na een vrije trap kwam Jelmer Hoekstra zijn doel uit om de bal te onderscheppen, maar was net te laat. De bal werd breed gelegd op een medespeler en het lege doel werd gemakkelijk gevonden. Direct daarna viel uit een snelle counter ook al de 5-1 en de wedstrijd leek gespeeld.

In de 32e minuut dacht Tim Hof te scoren, maar de paal bracht redding. In de scrimmage die daarna ontstond wist Menno Reinders alsnog het net te vinden en voor 5-2 te zorgen. Na een nieuwe aanval en een fraaie actie dacht Marco Braaksma te kunnen scoren. Zijn knal ketste echter af op de lat en een rebound had een beter lot verdiend.

Met nog enkele minuten te gaan hadden de ‘Stadjers’ de winst binnen. Het tempo werd iets verlaagd en dat gaf Dragten nog de kans dichterbij te komen. Sander Germeraad punterde van afstand raak: 5-3. Dat een minuut voor tijd het laatste doelpunt werd bijgeschreven op naam van Vijfje was voor de statistieken, hoewel deze eigenlijk niet geteld had mogen worden. De bal werd met de arm opgevangen, maar dat was de scheidsrechter ontgaan.

Hoe dan ook, Futsal Dragten had de wedstrijd verloren van een beter Drs. Vijfje en vindt zichzelf nu met 7 wedstrijdpunten terug op de 4e plaats. Daar zouden komende vrijdag weer drie aan toegevoegd kunnen worden, wanneer nieuwkomer Old Forward op bezoek komt in De Drait. Dit team had aan het begin van de competitie ernstige spelersproblemen, waardoor zij nog maar twee wedstrijden hebben gespeeld. En doordat deze ook nog werden verloren, zorgt ervoor dat de ploeg uit Vledder e.o. de ‘rode lantaarndrager’ is.

Aanvang wedstrijd: 20.00 uur