Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten maakt het spannend

Gepubliceerd op 30-01-2016

Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht. Een 3-0 ruststand zou Futsal Dragten in de tweede helft ‘gewoon’ kunnen uitbouwen naar een ruime overwinning op zvv REUZ. In de tweede helft stokte het echter en kwamen de gasten nog gevaarlijk terug. Dragten bleef toch aan de goede kant van de score: 3-2

Futsal Dragten speelde een degelijke eerste helft. Na de afwachtende beginfase van beide teams kwam er na ruim vijf minuten meer leven in de wedstrijd en ontstonden de eerste kansjes. Dat leidde in de 7e minuut tot de 1-0. Arnaud Donker nam de bal op de pantoffel en verschalkte de keeper met een afstandschot. Even later kreeg Aaron Tahaparij tot twee keer toe kans om de score te verdubbelen, maar even zovele keren had hij pech met de afronding. REUZ raakte niet in paniek en kreeg mogelijkheden om het balbezit om te zetten in kansen op de gelijkmaker. Onzuiverheid was er echter debet aan dat deze er niet kwam, maar ook keeper Marnick Dam was attent bij een gevaarlijke inzet. Via een snelle counter sloeg Futsal Dragten echter toe. Tim Hof tekende voor de 2-0. Even later werd de 3-0 al bijna geteld, maar de inzet werd nog net vlak voor de lijn weggehaald. Die tussenstand kwam er toch. Arnaud Donker probeerde het nog eens van afstand en met de inkomende Rachid Akdim als stoorzender schrok de keeper zodanig, dat hij de bal door zijn handen liet glippen (20e min.).

In de rust hoefde coach Erik Donker weinig woorden te gebruiken. Tevreden keek hij terug op de eerste helft en gaf voor de tweede helft aan om het spelconcept niet te wijzigen. REUZ had uiteraard andere bedoelingen. Met een hoger tempo werd geprobeerd om de achterstand draaglijker te maken en dat lukte zowaar al na een paar minuten. Met een prima uitgevoerd ‘een-tweetje’ werd het 3-1 en ging men op jacht naar de aansluitingstreffer. Dragten was echter op zijn hoede en hield het hoofd koel. Een uitbreiding van de score werd verwacht, toen Dennis de Vries probeerde om ‘in de draai de keeper te verschalken en een oogstrelende aanval over links met Aaron Tahaparij, Thommy Saija en Rachid Akdim had meer verdiend. In de 33e minuut knalde Arnaud Donker hard op de paal en zo bleef nog steeds de 3-1 op het scorebord staan. Halverwege de tweede helft leek REUZ de schroom van zich af te gooien. Men ging meer aanvallend spelen en een schot van afstand werd nog maar net door de iets te ver voor zijn doel staande Marnick Dam over getikt. Toen REUZ toch de 3-2 scoorde was de spanning weer helemaal terug. Een rustige aanval aan de linkerzijde leek kansloos, maar het plotselinge schot verraste de Dragtster verdediging én keeper Marnick Dam. Het leek alsof de krachten bij REUZ niet sterk genoeg waren om een slotoffensief te creëren, hoewel men in de 48e minuut de gelijkmaker al bijna had geteld. Marnick Dam kon echter een aanval van dichtbij onschadelijk maken en zo de puntendeling voorkomen.

Volgende week staat de topper bij Futsal Delfzijl op het programma. In het hoge noorden zal om 20.00 uur worden afgetrapt.