Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten matig naar driepunter

Gepubliceerd op 02-03-2016

In de rust van de wedstrijd hoefde coach Erik Donker weinig toe te voegen aan de opmerkingen die de spelers onderling al maakten. Men was duidelijk ontevreden over het getoonde spel. Toch won Futsal Dragten nog ruim van Avanti uit Stiens: 8-4.

“We zijn stukken beter, maar doen er niks mee” was een opmerking, die tijdens de korte pauze door een van de Dragtster spelers werd geopperd. Het spel leek inderdaad onsamenhangend en veel te onrustig. Spelers vonden elkaar niet op de manier, zoals men gewend was. Maar ook aan de zijde van Avanti werden veel fouten gemaakt. Dit had tot gevolg dat een relatief hoge ruststand te noteren viel: 4-3. Hierbij had Avanti al in de tweede minuut slordig balverlies aan Dragtster zijde afgestraft en voor het eerste doelpunt gezorgd. Maar vijf minuten later had Dragten deze achterstand via Marco Braaksma en Aaron Tahaparij al weer omgezet in een 2-1 voorsprong. Futsal Dragten wilde met een hoog tempo de tegenstander onder druk zetten, maar dat lukte maar deels. Er werden veel balverlies geleden, waardoor Avanti er met snelle counters gevaarlijk uit kon komen. Keeper Luuk Westerhof moest hierdoor enkele keren handelend optreden. In de 13e minuut kwam Avanti toch langszij. Ondanks dat de bal over de achterlijn zou zijn gegaan, werd deze voorgegeven en na een scrimmage verdween deze in het doel: 2-2. Bij de eerste aanval na de nieuwe aftrap nam Futsal Dragten direct weer de voorsprong. Dennis de Vries probeerde het van afstand en zorgde hiermee voor de 3-2. Toen Marco Braaksma vervolgens voor 4-2 zorgde, kreeg Dragten eindelijk wat lucht. Hoewel, amper een minuut later was onoplettendheid in de Dragtster verdediging debet aan de aansluitingstreffer voor Avanti. Het tempo in de wedstrijd bleef onverminderd hoog. Opvallend was het aantal lange ballen van beide teams om zo snel de eigen spitsen te kunnen bereiken. Het spel golfde dan ook op en neer en mede door onzuiverheid in de afwerking bleef deze tussenstand tot de rust onveranderd.

In de tweede helft werd er wel beter gespeeld. De woorden van coach Donker (“we nemen het veel te gemakkelijk op, speel compacter!”) werden meegenomen in het veld en het spel werd beter. Er kwam meer lijn in het spel en Sander Germeraad zorgde voor de 5-3. Dennis de Vries had pech dat de paal zijn inzet de 6-3 voorkwam, waarna Avanti er met de inmiddels beruchte counter razendsnel uitkwam. Luuk Westerhof kon eerst met zijn uitgestoken linkerbeen nog wel een doelpunt voorkomen, maar uit de rebound was het toch raak en stond de 5-4 op het bord. Door slordigheid bij de gasten kon Tim Hof eenvoudig voorgeven op Marco Braaksma, die bij de tweede paal al klaar stond om voor 6-4 te zorgen. Ondanks dat pogingen van o.a. Arnaud Donker en Rachid Akdim bleef deze marge van twee doelpunten lange tijd staan, totdat Dennis de 40e minuut voor de bevrijdende 7-4 zorgde. Het voortdurende verzet van Avanti leek hierdoor gebroken, waarna de 8-4 van Sander Germeraad als eindstand werd genoteerd op het wedstrijdformulier. Coach Erik Donker vatte de wedstrijd na afloop doeltreffend samen: “Tevreden over het resultaat, minder over de manier waarop. Maar goed, ook zulke wedstrijden zitten er tussen.”

De doelpuntenmakers op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn weer bijgewerkt.