Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten mazzelt in Leeuwarden

Gepubliceerd op 24-09-2015

Het was behoorlijk zweten in Leeuwarden. In de Wiardahal speelde Futsal Dragten haar eerste bekerwedstrijd van dit seizoen en even leek dit meteen de laatste te worden. Pas in de laatste drie minuten werd een achterstand toch nog omgebogen in de uiteindelijke 3-4 winst. Pfff…..

Gastheer was het tweede team van Blauw Wit’34. Een geheel nieuw team, dat na twee wedstrijden koploper is in de 1e klasse. Een erg jong team ook, dat onbevangen en ambitieus aan de wedstrijd begon. Futsal Dragten kreeg in het eerste deel van de wedstrijd geen grip op de wedstrijd en was zoekende om een gaatje in de uitstekende Leeuwarder verdediging te vinden. Blauw Wit probeerde met een hoog tempo het Dragten moeilijk te maken, maar was hierbij onnauwkeurig om echt voor gevaar te zorgen. De eerste echte kans was toch voor Futsal Dragten. In de 7e minuut wist Thommy Saija de bal terug te leggen op Arnaud Donker, die met een schot op een verdediger stuitte. De bal caramboleerde via de schouder van de keeper terug in het veld en kon worden opgeruimd. Nadat Rachid Akdim een schot via de linkerpaal naast zag gaan, kwam Blauw Wit er plotseling gevaarlijk uit. Eerst werd de bal nog naast geschoten, maar in de 12e minuut kwam Blauw Wit op voorsprong. Zwak verdedigen was hier debet aan en keeper Marnick Dam was kansloos op de inzet: 1-0. Blauw Wit trok zich terug op de eigen helft en had het verdedigend goed voor elkaar. Ondanks een licht veldoverwicht voor Dragten was het in de 23e minuut plotseling weer raak. Na onnodig balverlies op het middenveld kon Blauw Wit er aan de rechterkant vandoor en de bal verdween in de korte hoek van het doel. In de laatste minuut van de eerste helft kon Dragten toch nog voor de aansluitingstreffer zorgen. Thommy Saija hield vlak voor de keeper het hoofd koel en zorgde voor de 2-1 ruststand.

In de 30e minuut trok Futsal Dragten de stand gelijk. Het speelde meer op de helft van de tegenstander en zette Blauw Wit onder druk. Een intrap door Marco Braaksma naar Sander Germeraad werd door laatstgenoemde direct op doel geschoten. De keeper leek verrast en de bal verdween achter hem in het doel. Op zoek naar een voorsprong kreeg Futsal Dragten vervolgens meerdere kansen, maar deels door deze dadendrang werd ook onzuiver gespeeld. Diverse combinaties strandden in het zicht van de keeper of werden door hem onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest Marnick Dam ook enkele keren handelend optreden om een nieuwe achterstand te voorkomen. Dennis de Vries schoot hem in de 43e minuut te hulp door de bal van de lijn te halen. In de 46e minuut kwam Blauw Wit toch weer op voorsprong. Een uitworp van de keeper werd aangenomen door de spits, die zich halverwege de vijandelijk helft omdraaide en vervolgens direct de bal op doel schoot. De uitkomende Dam kon de bal niet keren en de 3-2 was een feit. Met Marco Braaksma als 5e veldspeler probeerde Dragten het naderende verlies te keren en dit had resultaat. Net over de middellijn wist hij de bal te passen naar Aaron Tahaparij, die bij de linkerpaal de bal uitstekend aannam en vervolgens via een half lobje het doel wist te vinden (48e min.). De laatste minuut van de wedstrijd was aangebroken en nog een keer trok Futsal Dragten ten aanval. Met vier man rond het Leeuwarder doelgebied kwam de bal terecht bij Aaron Tahaparij, die aan de rechterkant met een puntertje de bevrijdende 3-4 liet noteren. Enkele seconden na de nieuwe aftrap floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Opgeluchte gezichten en bevrijdend gezucht bij Futsal Dragten. Coach Erik Donker sprak terecht van een mazzeltje. “We hadden kansen genoeg, maar waren onzuiver in de passing. Het was toch wel even zweten…”

Volgende week vrijdag 3 oktober ontvangt Futsal Dragten om 20.00 uur Futsal Delfzijl in de eigen sporthal De Drait.

De doelpuntenmakers zijn genoteerd op de teampagina van Futsal Dragten 1.