Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten mazzelt naar puntendeling

Gepubliceerd op 24-02-2019

De uitwedstrijd van vrijdagavond bij Grootegast had zomaar een nederlaag kunnen betekenen. Het spel van Futsal Dragten was te onrustig en daardoor onzuiver. Door een mazzelgoal in de laatste minuut werd een puntendeling overeen gekomen: 2-2.

Daar waar vorige week met verbazing werd gekeken naar de diverse uitslagen, zal dat nu wel weer worden gedaan. Futsal Dragten slaagde er niet in om van de rode lantaarndrager te winnen. En dat was niet de eerste keer. Eind november schutterde men in de thuiswedstrijd tegen Jong Leekster Eagles en nu was het Grootegast, die Dragten (bijna) de das omdeed.
‘Een kat in het donker maakt rare sprongen’ is een gezegde dat op Grootegast van toepassing is. Vorige week verbaasde men vriend en vijand door bij WMC de driepunter te fabriceren en nu had men opnieuw de nummer twee van de Topklasse met een kater kunnen laten zitten.

De hele wedstrijd was van een niet al te hoog niveau. Zeker, er waren wel kansen voor de teams om tot scoren te komen, maar de 0-0 ruststand geeft al aan dat die spaarzaam waren. Grootegast loerde op balverlies van de tegenstander om op die manier met een lange bal de spits te bereiken. Die stond echter meestal op de eigen helft te wachten op balbezit, waardoor dit concept nauwelijks kans van slagen had. Bij Dragten speelde men in een te laag tempo en hierdoor had de thuisploeg niet al te veel moeite om het verdedigend op orde te krijgen. 

Pas in de 32e minuut werd de brilstand van het scorebord gehaald. Aaron Tahaparij tekende voor de 0-1 en het ijs leek gebroken. Maar in plaats van door te drukken bleef het tempo laag en werd twee minuten later de stand alweer gelijkgetrokken, toen een snelle uitbraak via de rechterkant pardoes achter keeper Jelmer Hoekstra in het doel verdween.
In de 38e minuut moest Hoekstra met een blessure naar de kant. Hij was hard in botsing gekomen met een tegenstander en kon niet verder spelen. Jeroen Dragt nam zijn plaats tussen de palen in. Zijn eerste actie was meteen een knappe redding bij de vrije trap die was gegeven. Hij moest in de 45e minuut echter wel capituleren na een vlijmscherpe counter van Grootegast. De thuisploeg stond zowaar op een 2-1 voorsprong en een nieuwe stunt leek in de maak. 
Futsal Dragten zou enorm gezichtsverlies lijden na de ideale weken die hieraan voorafgingen. Van een 7e plaats opklimmen naar de tweede was al opzienbarend. Dat zou het ook zijn bij een nederlaag tegen de nummer laatst. Dus ging het tempo in de laatste minuten toch maar omhoog en ook Jeroen Dragt ging -waar mogelijk- mee naar voren.
De klok stond al stil, toen Aaron Tahaparij de bal aan de linkerkant kreeg aangespeeld en met een schot op doel de linkerpaal raakte. De bal kaatste het veld weer in, pardoes tegen een been van een verdediger, die in het doelgebied het fort bewaakte. Tergend langzaam verdween de bal hierdoor in het doel, ondanks een snoekduik van de keeper om dit te voorkomen: 2-2!
In de paar minuten die nog resteerden -het oponthoud bij de blessure van Jelmer Hoekstra was terecht bijgehouden- had Dragten zowaar ook nog de winst kunnen pakken.
Maar dat zou onterecht zijn geweest, want deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

Komende maandag speelt Dragten alweer de volgende wedstrijd. In de sporthal aan het Kalverdijkje in Leeuwarden wacht om 21.30 uur Futsal Frisia, dat zich ook zorgen moet gaan maken. Met een 11e plaats ziet men Grootegast met rasse schreden naderen en om te voorkomen dat de degradatieplaats wordt ingenomen zal voor hen alleen winst gaan tellen.
Futsal Dragten is gewaarschuwd!