Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten met één been in tweede ronde nacompetitie

Gepubliceerd op 02-05-2015

Afgelopen vrijdagavond speelde Futsal Dragten in het kader van de nacompetitie voor een plaats in de landelijke eerste divisie de eerste wedstrijd in een tweeluik met Texel '94. Omdat deze wedstrijd op Texel gespeeld werd vertrok de selectie, zonder Tim Hof vanwege vakantie, om half 5 richting Den Helder. Tot aan deze marinestad ging alles goed, echter vanaf dat moment kwam FD in een langzaam voortkruipende vakantie file terecht. De boot van zes uur werd gemist en uiteindelijk werd met kunst en vliegwerk de boot van half 7 gepakt. Na de wedstrijdbespreking op het bovendek en een snelle taxitocht naar de sporthal, arriveerde het team ongeveer een kwartier voor tijd in de bomvolle sporthal.

Al na vier minuten had Futsal Dragten succes toen Marco van der Heide Dennis de Vries wegstuurde en deze koel de keeper verschalkte: 0-1. Niet lang daarna scoorde de sterke spits van Texel via een harde en zuivere vrije trap: 1-1. Slecht een minuut later kwamen de Dragsters weer op voorsprong. Uit een ingestudeerde corner via Thommie Saija en Aaron Tahapary, haalde Arnaud Donker doeltreffend uit: 1-2. Vervolgens waren het de fysiek sterke eilanders die mochten aanvallen, maar Futsal Dragten gaf weinig weg en counterde gevaarlijk. Het was smaakmaker Marco van der Heide die met een fraaie beweging de Texeler keeper passeerde en zo stond het bij rust 1-3 voor Futsal Dragten.

In de tweede helft speelde Futsal Dragten afwachtend, hopend op de ruimte die zou komen. Texel had veelvuldig de bal, maar de hechte defensie van de roodhemden stond als een huis. En wanneer er toch een gaatje viel, stond doelman Marnick Dam zijn mannetje of was er altijd weer een met lijf en leden blokkende speler. Opvallend was hierbij de rol van Marco Braaksma die acteerde als een soort tweede keeper. Toen Marco van der Heide na een vermeende schwalbe met geel naar de kant moest, werd het nog even spannend. Het drietal Dennis Jansen, Dennis de Vries en Marco Braaksma stond echter goed geposteerd en met enig geluk werd het ondertal overleefd. In de slotfase ontstond er steeds meer ruimte en daarvan maakte van der Heide goed gebruik. Met een aantal fraaie bewegingen schudde hij de tegenstanders van zich af en schoot onberispelijk de 1-4 tegen de touwen. Futsal Dragten behaalde een verrassende overwinning op en tegen Texel'94. Bijzonder was het dat het massaal opgekomen publiek een warm applaus overhad voor de Friese ploeg.

Coach Erik Donker was zeer tevreden: "De jongens hebben het tactisch plan zeer goed uitgevoerd en zijn vooral rustig gebleven. Daarnaast stond er een eenheid, waarbij iedere speler de andere sterker maakte!" Op vrijdag 8 mei speelt Futsal Dragten om 20.00 uur thuis in de Drait tegen de Texelaars. Een pittige opgave wacht tegen een tegenstander die alles of niets zal spelen. Futsal Dragten roept iedereen op de jongens aan te moedigen en te ondersteunen.

Ook de teampagina van Futsal Dragten 1 is weer bijgewerkt.