Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten naar finaledag OFK

Gepubliceerd op 09-01-2024

Net als vorig jaar heeft Futsal Dragten zich dinsdagavond geplaatst voor de finaledag van het Open Fries Kampioenschap (OFK) in Franeker. De uiteindelijke klassering was terecht, hoewel het wel op de laatste wedstrijd aankwam.

Na de loting bleek Futsal Dragten ingedeeld te zijn in poule H14, samen met vv Dronrijp, Futsal Hoogeveen, vv Workum veld, GAVC (Grouw) en vv Ouwe Syl (Oudebildtzijl). Elke wedstrijd duurde 14 minuten.

Futsal Dragten – vv Workum veld

Futsal Dragten begon de avond met de wedstrijd tegen Workum (veld). Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar, hoewel Dragten wel meer balbezit had. Ondanks enkele goede kansen was het Workum, dat hun eerste echte kans meteen omzette in een doelpunt (0-1). Ruim een minuut later viel de terechte gelijkmaker en zette Dragten volop druk om de wedstrijd nog winnend af te kunnen sluiten. In de slotminuut kwam FD nog goed weg na een snelle counter, die gepareerd kon worden door de Dragtster keeper.

Futsal Dragten – Workum 1-1. Dronrijp – Futsal Hoogeveen 0-1. GAVC – Ouwe Syl 1-1.

 

Futsal Dragten – GAVC

In de tweede wedstrijd was al snel duidelijk, dat Dragten het spel moest maken. GAVC had zich ver op de eigen helft teruggetrokken en het was moeilijk om een gaatje te vinden. In de 6e minuut viel toch de 1-0, via een handig lobje over de uitkomende keeper. Na tien minuten spelen kwam GAVC er meer uit en ging op zoek naar de mogelijke gelijkmaker. Na een snelle aanval viel in de 12e minuut pardoes de 1-1. Er was een lichte teleurstelling te zien op de Dragtster gezichten, maar die verdween al snel weer. Dragten beloonde zichzelf toch nog na een prima aanval over meerdere schijven: 2-1.

Futsal Dragten – GAVC 2-1. Workum – Dronrijp 3-3. Ouwe Syl – Futsal Hoogeveen 0-3.

 

Futsal Dragten – Futsal Hoogeveen

Met twee zaalvoetbalteams was de derde wedstrijd op papier het meest interessant. Deze werd dan ook in een hoog tempo afgewerkt, waarbij Hoogeveen al na een kleine 30 seconden op 0-1 had kunnen komen, maar de paal het doelpunt verijdelde. Hoogeveen had in eerste instantie het meeste balbezit, maar Dragten had de zaken achterin goed voor elkaar. Na een uitbraak in de 4e minuut kwam FD net een teenlengte tekort om op voorsprong te komen. Hoogeveen sloeg twee minuten later echter toe met een bekeken voorzet vanaf de linkerkant en een intikker bij de 2e paal: 0-1. Zo’n 90 seconden later werd door Dragten vanaf rechts een prima voorzet afgegeven en kon vlak voor het doel hard worden uitgehaald: 1-1. Hoogeveen probeerde een nieuwe voorsprong te creëren, maar kreeg het deksel op de neus. Na opnieuw goed samenspel stond Dragten ineens op voorsprong (9e min.) en Hoogeveen ging meteen vol op de aanval spelen, maar kon niet echt een opening vinden. Vlak voor tijd werd het mooiste doelpunt van de avond gemaakt. Oog in oog met de -inmiddels op de grond liggende- keeper werd na twee schijnbewegingen de bal omhoog gewipt, die daarna langzaam in het Hoogeveense doel rolde: 3-1.

Futsal Dragten – Futsal Hoogeveen 3-1. Dronrijp – Ouwe Syl 4-0. Workum – GAVC 2-2.

 

Futsal Dragten – vv Dronrijp

Mede door de andere uitslagen had Dragten nog één overwinning nodig om minimaal als tweede te eindigen in de poule. Dit pakte echter anders uit. Dronrijp was een ‘taai’ team en hield achterin de zaken prima gesloten. In tegenstelling tot de drie voorgaande wedstrijden speelde Dragten te gehaast om op voorsprong te komen. Balverlies in de 8e minuut leidde de 0-1 in en toen twee minuten later na een razendsnelle counter ook de 0-2 viel, was duidelijk dat een verloren wedstrijd werd gespeeld. Ondanks alle aanvallende bedoelingen kwam er geen wijziging meer in de stand.

Futsal Dragten – Dronrijp 0-2. GAVC – Futsal Hoogeveen 0-4. Ouwe Syl – Workum 2-1.

 

Futsal Dragten – vv Ouwe Syl

Door het verlies in de vorige wedstrijd had vv Dronrijp op basis van het doelsaldo (+5 om +1) de tweede plaats van Dragten overgenomen. Ineens had men het niet meer in eigen hand, òf men zou tegen Ouwe Syl een (zeer) grote uitslag moeten neerzetten. In de 7e minuut kwam FD na meerdere pogingen terecht op voorsprong, twee minuten later gevolgd door de 2-0.  In de 13e minuut bereikte Dragten met 3-0 de uiteindelijke eindstand. Omdat alle poulewedstrijden gelijktijdig werden gespeeld, keek men na het laatste fluitsignaal hoopvol naar de overkant van de zaal. Daar bleek Dronrijp verrassend met 1-2 te hebben verloren van hekkensluiter GAVC, waardoor Dragten met 10 punten alsnog de tweede plaats veilig had gesteld.

Futsal Dragten – Ouwe Syl 3-0. Futsal Hoogeveen – Workum 3-1. Dronrijp – GAVC 1-2.

 

Finaledag op zaterdag 13 januari

In een poule met vier teams zal Futsal Dragten zaterdag proberen om opnieuw bij de eerste twee teams te eindigen, waarna wordt overgegaan naar het knock-out systeem. De tegenstanders zijn pas komende donderdagavond bekend, nadat de resterende poulewedstrijden gespeeld zijn. Dragten zal zaterdagochtend zijn eerste poulewedstrijd om 10.21 uur spelen.

UPDATE: Futsal Dragten speelt in poule F7 achtereenvolgens tegen zvv Haskerland (10.21 uur, veld 1), Broekster Boys 2 (12.03, veld 2) en vv Heeg (13.45 uur, veld 2). Als Futsal Dragten bij de eerste twee in deze poule eindigt, levert dit een plek in de 1/8 finales op (aanvang 15.00 uur).

 

Alle uitslagen en programma's zijn terug te vinden op:  www.ofk.frl