Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten naar halve finale beker

Gepubliceerd op 11-02-2019

Op redelijk eenvoudige wijze heeft Futsal Dragten de halve finale bereikt in het bekertoernooi. Hiervoor trad men vrijdagavond aan in de eigen sporthal De Drait tegen eersteklasser Drs. Vijfje 4.

Gezien het klassenverschil zou vooraf een overwinning geen probleem mogen zijn, maar een Amsterdamse voetballegende zei ooit eens dat je pas gewonnen hebt als je na het laatste fluitsignaal meer goals hebt gemaakt dan de tegenstander.

Futsal Dragten heeft nog wel eens de neiging de concentratie te verliezen, wanneer het moet spelen tegen zogenaamde ‘mindere’ teams. Dat is in de huidige Topklasse wel een aantal keren gebleken en in het bekertoernooi komen vaak andere wetenswaardigheden naar boven.

Drs. Vijfje 4 begon vol overgave aan de wedstrijd en het eerste kansje was dan ook voor de Groninger studenten. Echt gevaar leverde dat niet op en het duurde dan ook niet lang voor de thuisploeg de regie over de wedstrijd in handen nam. Zonder echt goed te spelen werd men gevaarlijker en in de 6e minuut was het Marco Braaksma die ‘uit de draai’ voor 1-0 zorgde. Drs. Vijfje liet het er echter niet bij zitten en kwam ook enkele keren dicht bij het vijandelijke doel. Grote kansen leverde dit echter niet op, maar ook bij Futsal Dragten stond het vizier niet echt op scherp.

De 2-0 van Dennis de Vries was even verrassend als mooi. Met de rug naar de goal en de bal aan de voet draaide hij plots bij zijn tegenstander weg om vervolgens uit te halen tot verrassing van de keeper (17e min.). Enkele minuten later werd een harde overtreding ‘beloond’ met een gele kaart voor een van de gasten en de vrije trap net buiten de 6-meterlijn werd uitstekend binnengeschoten door Tim Hof. Deze 3-0 tussenstand bleef tot de rust toe staan.

De tweede helft gaf bijna eenzelfde beeld als voor de pauze. Het spel van de thuisploeg was duidelijk minder dan in de competitiewedstrijden van de laatste weken en door strijdlust en enthousiasme van Drs. Vijfje werd in de 27e minuut ‘de nul’ van het scorebord gehaald.

In de 36e minuut doelpuntte eerst Tim Hof met een hard schot van afstand, maar nog in dezelfde minuut was de marge weer teruggebracht naar twee. Er werd even niet opgelet en de 4-2 werd genoteerd. Verder liet Dragten het niet komen. Aaron Tahaparij noteerde zijn naam bij de 5-2 na een behendig intikkertje onder de keeper door, waarna Sander Germeraad met een lobje over de keeper de bal in het doel werkte. Daarmee was ook meteen de eindstand bereikt.

Na afloop van de wedstrijd was er een toch wel een soort van dubbelgevoel bij de thuisploeg. De verwachte overwinning was inderdaad tot stand gekomen en daarmee een plaats in de halve finale, maar het spel liet bij vlagen toch wel te wensen over. Meestal wordt alleen het resultaat in het geheugen opgeslagen, dus na afloop werd meteen gesproken over de mogelijke tegenstander.

Wie van de andere halvefinalisten de tegenstander wordt, zal de komende week bekend worden. In de glazen bol zullen de balletjes liggen met daarin de namen van Real Camaradas, REUZ, PKC’83 en dus Futsal Dragten. De halve finalewedstrijden zullen worden gespeeld in de week van 4-8 maart.  

Wordt vervolgd …