Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten neemt derde plaats over

Gepubliceerd op 19-03-2016

In sporthal De Drait was vrijdagavond sv Bedum te gast om aan te treden tegen directe belager Futsal Dragten. In een rechtstreeks duel om de derde plaats konden de gasten geen vuist maken tegen de prima acterende Dragtsters: 5-1.

Dat het een directe strijd was om die voorlopige derde podiumplaats was te merken. Ook in de strijd om de tweede periodetitel hadden beide teams nog kansen en dus was duidelijk dat er echt wat op het spel stond. De wedstrijd ging dan ook redelijk gelijk op, al kreeg Futsal Dragten gedurende de wedstrijd meer mogelijkheden om tot scoren te komen. Bedum wilde wel, maar stuitte telkens op de hechte verdediging. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het eigenlijk niet. Of het zou al de snelle uitbraak in de 6e minuut moeten zijn, waarbij uiteindelijk de paal werd geraakt. Daarvoor was Futsal Dragten echter al op voorsprong gekomen. Tim Hof was op zoek naar een van zijn medespelers bij het vijandelijke doel, maar zag dat hij ze niet kon bereiken. Dus schoot hij vanuit de tweede lijn maar zelf op doel en dat was een juiste beslissing: 1-0. Vervolgens was het lang wachten voordat er een nieuwe wijziging in de stand kwam. Pogingen van o.a. Arnaud Donker en Marco Braaksma hadden een beter resultaat verdiend en Mark Kooistra kreeg de bal niet onder controle om doeltreffend uit te halen. Tot de rust werd er dan ook niet meer gescoord.

Tijdens deze korte pauze werd door beide coaches de mogelijkheden voor de tweede helft besproken met de spelers. Dragten-coach Erik Donker was uiteraard tevreden over het spel, maar vroeg zijn spelers “om iets meer lef te tonen”. Als hij hiermee bedoelde om in de wedstrijd nog meer initiatief te nemen, dan werd dat uitstekend vertaald direct bij het begin van de tweede helft. Tim Hof legde de bal diagonaal in de voeten van Marco Braaksma, die even opzij keek op zoek naar inkomende spelers. Die kwamen ook aanlopen, maar dit bleek een afleidingsmethode. Braaksma schoot vanaf de linkerkant zelf op doel en de bal verdween via de vingertoppen van de keeper in de rechterbovenhoek (26e min.). Een paar minuten later kwam Bedum bijna terug in de wedstrijd. Een prima voorzet kon echter niet worden binnengetikt en daarmee bleef de stand vooralsnog 2-0. Ook in de 33e minuut werd een grote kans voor Bedum tenietgedaan. Rachid Akdim tikte net op tijd de bal voor de voeten van een Bedumer aanvaller weg. Amper een minuut later kopieerde Arnaud Donker het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij probeerde het ook van afstand en ook dit was te veel voor de Groninger keeper: 3-0. In de 37e minuut kon Bedum dan toch de hatelijke nul van het scorebord halen. Een aanval door het midden werd naar rechts verplaatst, waarna de inzet van Bedumer Sander Roorda niet door de uitkomende Marnick Dam kon worden tegengehouden. In het verdere verloop van de wedstrijd werd duidelijk dat vermoeidheid bij Bedum de kop opstak. Men wilde het spel enigszins vertragen, maar Dragten werkte daar niet aan mee. Het tempo werd hoog gehouden en er kwamen meer kansen. In de 41e minuut dolde Dennis de Vries zijn directe tegenstander en bereikte vervolgens Marco Braaksma. Zijn tweede doelpunt van de avond betekende de 4-1 en de wedstrijd leek gespeeld. Bedum gooide definitief de handdoek en kon weinig anders dan zorgen dat de score niet verder zou oplopen. Daar leek men in te slagen, maar Aaron Tahaparij tikte in de laatste minuut een voorzet van Arnaud Donker binnen om zodoende voor de 5-1 eindstand te zorgen.

Futsal Dragten hervat de competitie op vrijdag 8 april met een uitwedstrijd bij de studenten van Drs. Vijfje uit Groningen.