Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten neemt punt mee uit Rolde

Gepubliceerd op 24-02-2014

Na een vrije week reisde Futsal Dragten vrijdagavond naar het Drentse Rolde. Aldaar stond de lokale voetbaltrots klaar om de strijd aan te gaan tegen de Friezen. Futsal Dragten, die dit jaar nog steeds wacht op de eerste overwinning, kon ook nu de drie punten niet bijtellen. Futsal Rolde overigens ook niet. Het werd 1-1.

De wedstrijd begon in een laag tempo. Futsal Rolde speelde achterin de bal rond om een opening te vinden, maar die werd nauwelijks gevonden. De eerste kans was voor de Dragtsters, maar spits Sander Germeraad kreeg een diepe pass net niet onder controle om voor de openingstreffer te zorgen. Die eer was voor de thuisploeg. In de 5e minuut werd een corner naar de andere kant van het veld gewerkt, waarna de bal kruislings in het doel verdween. Daarna werd het tempo iets verhoogd, maar niet zodanig dat het spelbeeld wijzigde. In de 10e minuut was er één persoon in sporthal De Boerhoon die een duidelijke handsbal van een Roldenaar over het hoofd zag en laat dit nou net de scheidsrechter zijn… De wedstrijd werd in het verloop van de eerste helft wat levendiger en er ontstonden meer mogelijkheden om het scorebord te laten bedienen. Een grote kans voor de thuisploeg werd knap gepareerd door keeper Marnick Dam en vlak daarna zou de 2-0 zijn gevallen, ware het niet dat twee spelers de bal volledig misten. Maar ook Dragten had moeite om het net te vinden. Een strakke bal van Tim Hof was net te hard voor Germeraad om deze in te kunnen koppen en even later stond het vizier niet op scherp bij een nieuwe aanval. In de 20e minuut vroeg Rachid Akdim zich hardop af, waarom er weer geen penalty werd gegeven (“Wat mag hier allemaal?”), nadat hij binnen ‘de zes meter’ opzichtig door twee man werd vastgehouden. Toch werd er voor rust nog gescoord. In de 23e minuut gaf Thommy Saija de bal voor, waar Akdim vanaf links in kwam lopen: 1-1.

In de tweede helft bleef het tempo laag. Beide teams kregen wel grote mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar ook nu bleek het moeilijk om het net te vinden. Marnick Dam moest enkele keren handelend optreden om een doelpunt te voorkomen en aan de andere kant waren er ook genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Aan het eind van de wedstrijd leek Futsal Dragten dan toch te scoren. De reeds verslagen keeper zag tot zijn geluk de bal via de binnenkant van de paal terug in het veld komen. Maar de grootste mogelijkheid was er toch voor de thuisploeg. In de slotseconden van de wedstrijd werd de bal achterin door Rolde onderschept en snel naar voren gewerkt. De Rolder spits ging alleen op keeper Dam af, die snel zijn doel uitkwam en met zijn knie de bal van richting wist te veranderen. Na het missen van deze kans was de wedstrijd meteen ten einde.

Over de hele wedstrijd waren er voldoende mogelijkheden om een hogere score neer te zetten. Maar dan zou het misschien 5-5 of 7-7 zijn geworden. Beide ploegen misten echter te veel kansen, waardoor het bij deze ‘magere’ 1-1 bleef.