Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten niet opgewassen tegen koploper Drs. Vijfje

Gepubliceerd op 16-02-2013

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, was vooraf duidelijk. Drs. Vijfje is dé kampioenskandidaat en hun spel geniet respect. Met goed combinatievoetbal en prima individuele acties liet men zien de terechte lijstaanvoerder te zijn en liet de teller bij 1-6 stoppen.

In een afwachtende houding begonnen beide teams aan de wedstrijd, maar na enkele minuten nam Drs. Vijfje de regie over. In de 7e minuut werd de score geopend door de Groningers en enkele minuten later stond al de 0-2 op het bord. Dragten liet zich terugzakken en daar was op gewacht. Vijfje kreeg hierdoor meer balbezit om rustig een aanval op te zetten en na een kwartier viel de derde tegentreffer. In de laatste minuut van de eerste helft zorgde een ‘puntertje’ vanaf de linkerkant voor de 0-4 ruststand.

Na de korte pauze nam Vijfje wat gas terug en kreeg ook de thuisploeg kansen. Maar de verdedigers stonden op de juiste plek om enig onheil te voorkomen en ook de keeper was attent bij afstandschoten. Enigszins moedeloos werden de 0-5 en 0-6 geaccepteerd na goed uitgevoerde counters van de gasten. Dat in de slotfase Thommy Saija de spreekwoordelijke eer redde na een voorzet van Rachid Akdim was inderdaad een doekje voor het bloeden. Futsal Dragten verloor op basis van krachtsverschil en zal in de komende wedstrijden, te beginnen volgende week bij De Griffioen, de punten moeten pakken om niet in degradatienood te willen verkeren.