Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten ontsnapt tegen Futsal Winsum

Gepubliceerd op 14-03-2015

Halverwege de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Futsal Dragten zat op rozen in de wedstrijd tegen Futsal Winsum, maar liet zich de kaas van het brood eten. Het laatste kruimeltje bleek echter toch voor Dragten. De drie punten bleven in De Drait!

Futsal Winsum had zijn huiswerk goed gedaan. Bekend met het vermoedelijke strijdplan liet men Futsal Dragten het spel maken en zorgde men er voor om zo veel mogelijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Bij balverlies trok men zich terug tot ver op de eigen helft. Dit leidde bijna vanzelfsprekend tot veel balbezit voor de thuisploeg en Dragten kon dan ook rustig zoeken naar mogelijkheden om de score te openen. Al in de 2e minuut had het hierdoor de score kunnen openen, maar de inzet van Dennis de Vries ging hoog over. Futsal Winsum loerde ondertussen op de counter en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. In de 6e minuut werd een aanval afgeslagen en in de daarop volgende uitbraak werd Marco Braaksma verhinderd om mee te gaan met een aanval. De boosdoener aan Winsumer zijde kreeg hiervoor terecht een gele kaart. Gedurende deze twee minuten kon Dragten de score openen. Marco van der Heide keek naar zijn medespelers om de bal af te geven, maar besloot zelf te schieten: 1-0. Voor Winsum was er geen man overboord en het spel ging op dezelfde manier door. Het aanvallende spel werd veelal verzorgd door Dragten, maar het tempo bleef vrij laag. Het bleek moeilijk om de muur te slechten en ondanks kansen voor o.a. Marco Braaksma (op de vuisten van de keeper) en Arnaud Donker (paal) bleef het tot de rust verder doelpuntloos.

Tijdens deze korte pauze werd door coach Erik Donker gewezen op het lage tempo. “Ga daar niet in mee en zorg voor meer druk en agressie bij balbezit.” Deze aanwijzing werd goed meegenomen bij de hervatting van de wedstrijd en dat had effect. Marco Braaksma kreeg aan de linkerkant de bal knap voor de goal, waar Dennis de Vries klaar stond om de bal binnen te tikken (27e min.). Toen enkele minuten later de stand via Marco van der Heide naar 3-0 werd getild, leek de wedstrijd in het slot gegooid. Futsal Dragten ging wel op zoek naar een grotere voorsprong, maar het spel werd rommeliger doordat spelers elkaar steeds minder goed konden vinden. Winsum greep deze situatie aan om in de 36e minuut tegen te scoren. Na eerst 2 verdedigers te passeren, werd ook keeper Luuk Westerhof op het verkeerde been gezet: 3-1. Winsum kroop meer uit zijn schulp en ging zoeken naar de aansluitingstreffer. Hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor Futsal Dragten, maar het spel was te gematigd om echt gevaarlijk te worden. In de 44e minuut was de spanning plotseling terug. Futsal Dragten kreeg bij de eigen achterlijn de bal niet weg en Winsum profiteerde met de 3-2. De inbreng van een meevoetballende keeper zorgde voor meer onrust bij Dragten, maar men hield stand. Winsum rook zijn kans voor de gelijkmaker en verhoogde het tempo. Er kwam meer leven in de wedstrijd en de duels werden feller. Dennis de Vries was de hoofdschuldige toen hij in de 48e minuut samen met zijn tegenstander naar de grond ging en kreeg hiervoor de gele kaart. Op het moment dat hij na twee minuten het veld weer in mocht, kwam Winsum langszij. Opnieuw rommelde het bij Dragten bij het eigen strafschopgebied en de 3-3 was een feit. Winsum koesterde deze gelijkmaker en trok zich massaal terug. De teleurstelling droop van de gezichten bij Futsal Dragten, maar men ging nog eenmaal ten strijde. Met twee verdedigers voor zich vond Marco van der Heide toch nog een vrijwel onzichtbaar gaatje. Hij schoot de bal langs beide spelers in de korte hoek. Daar was ook door de keeper niet op gerekend: 4-3!

Er werd door Winsum nog wel afgetrapt, maar dat was ook het laatste balcontact. Na afloop was de blijdschap en opluchting dan ook groot, zeker toen bekend werd dat Urk twee punten had laten liggen in de strijd om de titel. Het worden zo dus nog zeer spannende weken.

De teampagina van Futsal Dragten 1 is weer up to date. Hier vind je alle doelpuntenmakers van dit seizoen terug.