Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten opnieuw puntloos

Gepubliceerd op 01-02-2014

Op de laatste dag van de eerste maand in het nieuwe jaar reisde Futsal Dragten op naar het Drentse Vries om daar aan te treden tegen Roel En Ubel Zaalvoetbal, kortweg REUZ. Futsal Dragten wilde de maand goed afsluiten, maar kwam opnieuw tekort. REUZ boog in de laatste minuten een achterstand om in een driepunter: 2-1.

De bedoelingen waren goed. Sterker nog, het begin van de wedstrijd werd gedicteerd door de Dragtsters. REUZ, met een tiende plaats bivakkerend in de gevarenzone, kreeg in de 2e minuut wel een enorme kans om de score te openen, maar de linkerpaal stond een doelpunt in de weg. Daarna nam Dragten meteen de regie over en was REUZ genoodzaakt zich terug te trekken op de eigen helft. Schoten van Dennis de Vries en Tim Hof hadden een beter lot verdiend, maar hier stond de keeper in de weg om de brilstand van het bord te halen. Ondanks het veldoverwicht kon Dragten weinig gaten in de verdediging vinden. REUZ probeerde met counters wel de overkant te bereiken, maar ook hier stond de verdediging als een huis. In de 17e minuut kwam dan toch het eerste doelpunt. Tim Hof bediende aan de rechterkant Thommy Saija, die vervolgens Marco Braaksma vond. Met de keeper op het verkeerde been werd de bal in de rechterhoek geschoven: 0-1. Direct daarna had Dragten de voorsprong kunnen verdubbelen, maar onzuiverheid was debet aan het missen van deze kans. De achterstand was voor REUZ het sein om meer risico te nemen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ook hier was de echte scherpte afwezig om keeper Marnick Dam zenuwachtig te maken.

De tweede helft begon met twee grote kansen voor de thuisploeg. Met name in de 28e minuut had REUZ de gelijkmaker moeten scoren. Marnick Dam lag al op de grond, maar het tikje verdween naast het lege doel. Voor REUZ was dit het sein om de schroom van zich af te werpen. Op jacht naar de gelijkmaker ging men meer risico nemen, wat vervolgens voor Dragten weer kansen gaf om via counters gevaar te stichten. Ondanks mogelijkheden voor o.a. Thommy Saija en Arnoud Donker kon het net niet gevonden worden. Gedurende de wedstrijd kwam Dragten steeds meer onder druk te staan en Marnick Dam moest steeds vaker handelend optreden. In de 43e minuut was het dan toch raak. Na een snelle uitbraak werd de bal aan de rechterkant voor gegeven en verdween in de korte hoek achter Dam: 1-1. Het rijk aanwezige thuispubliek moedigde vervolgens hun favorieten aan om door te drukken en Dragten was genoodzaakt om zich voor het eigen doelgebied terug te trekken. Drie minuten voor tijd sloeg voor Dragten het noodlot toe. Daar waar de gasten een mooie aanval net niet tot doelpunt kon promoveren, kwam REUZ er vervolgens snel uit en oog in oog met de keeper werd niet verzaakt: 2-1. In de slotminuten was het dan toch weer Dragten dat de laatste krachten aansprak om minimaal gelijk te maken. REUZ hield echter stand en daarmee eindigde de wedstrijd voor de Friezen in mineur.Coach Erik Donker benadrukte na afloop het gemis van een scorende spits. In één korte zin vatte hij de wedstrijd samen: “Als je niet scoort, win je niet.”

De maand januari heeft niet gebracht wat er vooraf van werd verwacht. Gelukkig is februari begonnen en kan Futsal Dragten komende vrijdag revanche nemen. WMC uit Winschoten zal dan te gast zijn in sporthal De Drait. Aanvang wedstrijd is om 20.00 uur.