Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten overtuigend naar eerste winst

Gepubliceerd op 06-09-2014

Vrijdagavond begon voor Futsal Dragten de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Futsal Marum. Het rijk aanwezige publiek werd een enerverende wedstrijd voorgeschoteld, omdat beide teams niet bang waren om de aanval te zoeken. In de tweede helft capituleerde Fustal Marum en ging met lege handen terug naar huis: 7-3.

De wedstrijd speelde zich af in een hoog tempo, waarbij beide teams goed de combinaties zochten. Hierdoor werd de wedstrijd het aanzien meer waard, omdat al vanaf de eerste minuut kleine kansen ontstonden om de score te openen. Het was Futsal Dragten dat via Marko Braaksma de score opende. Arnaud Donker sneed in de 5e minuut aan de linkerkant richting achterlijn en bracht de bal prima voor de goal. Braaksma stond al bijna op de doellijn om de bal binnen te tikken: 1-0. Ruim vijf minuten later trok Marum de stand gelijk. Een lange pass door het midden leek recht in de handen van invaller-keeper Richard Claus te belanden, maar plotseling dook vanaf de rechterkant een speler op, die de bal behendig voorbij Claus in het doel liet verdwijnen. Een snelle uitbraak van Rachid Akdim richting vijandelijk doel was de inleiding voor een nieuwe voorsprong. Hij bediende de mee opgekomen Aaron Tahapary, die beheerst voor 2-1 zorgde (13e). Futsal Marum bleef gevaar stichten, maar verdedigend stond Dragten als een huis. Het debuut van keeper Claus mag als zeer geslaagd worden bestempeld. Enkele afstandschoten werden prima gepareerd, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Ondertussen had de thuisploeg al enkele kansen gehad om de score uit te breiden, maar inzetten van o.a. Marko Braaksma en Arnaud Donker gingen net langs de paal. De spanning bleef derhalve en tot de rust kwam er geen wijziging meer in de stand.

Na de korte evaluatie door de trainers en het spelplan voor de tweede helft te hebben doorgenomen begonnen beide teams aan het vervolg van de wedstrijd. Futsal Marum leek het tempo iets te willen verlagen, maar daar deed Dragten niet aan mee. Na een uitstekende combinatie tussen Tim Hof en Arnaud Donker knalde Hof de bal keihard tegen de touwen: 3-1. In de 34e minuut zorgde Aaron Tahapary voor verruiming van de marge. Aan de rechterkant tikte hij de bal door de benen van zijn directe tegenstander, liep nog twee meter door en haalde verwoestend uit: 4-1. Even later kwam Marum terug tot 4-2. Een onverwacht afstandschot verraste keeper Claus, maar er was geen man over boord. Sterker nog, een minuut later tekende Tahapary voor zijn derde van de avond. Thommy Saya gaf op rechts de bal knap voor, het overstapje van Rachid Akdim was handig, waardoor de op links opkomende Tahaparij diagonaal kon inschieten. Futsal Marum gooide het vanaf dat moment over een andere boeg. Men wisselde in de 42e minuut de keeper voor een vijfde veldspeler, maar dat werd hen uiteindelijk fataal. Men kwam nog wel op 5-3 en leek de spanning terug te keren. Tim Hof ontfutselde de bal echter van zijn tegenstander en vanaf het eigen doelgebied schoot hij de bal in het lege doel aan de overkant van de zaal: 6-3. Dezelfde Hof stond ook aan de basis van de 7-3. Na een afgeslagen aanval bediende hij Aaron Tahapary, die op de middellijn klaar stond. Zijn snelheid was goed genoeg om zijn tegenstander af te schudden en de bal tussen de palen in het -nog steeds- lege doel te schieten: 7-3. Futsal Marum gaf zich gewonnen en zag in dat hun tactische strijdplan had gefaald. Met de eigenlijke keeper weer op zijn plek werd de wedstrijd uitgespeeld. In de stand veranderde er niets meer.

Futsal Dragten is dus uitstekend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Na afloop complimenteerde coach Erik Donker de concentratie van de verdedigers en daarbij de tactische oplossingen in het veld. Komende woensdag speelt Futsal Dragten zijn tweede competitiewedstrijd in Emmeloord tegen de plaatselijke zaalvoetballers. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.