Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten pakt punt in Zuidhorn

Gepubliceerd op 19-01-2014

Met de uitwedstrijd bij Real Camaradas is Futsal Dragten begonnen aan de tweede seizoenshelft. In Zuidhorn werd, na een meer spannende dan goede wedstrijd, een verdienstelijk punt behaald. Beide teams deden zichzelf tekort met de 1-1 eindstand.

Al in de 1e minuut van de wedstrijd had Dragten zomaar op 0-1 kunnen komen. Aaron Tahaparij pikte de bal rond de middellijn op en mocht zomaar oprukken richting keeper. Zijn uiteindelijke schot ketste af op zijn handen. Nog geen minuut later was er een grote kans voor de gastheren, maar hier stond invaller-keeper Marco Braaksma op de juiste plaats. Iedereen ging er maar eens voor zitten, want deze opening verraadde meteen de aanvallende bedoelingen van beide teams. In de 4e minuut was het opnieuw Tahaparij die op avontuur wilde gaan, maar zijn opmars was bedoeld om Dennis de Vries aan de linkerkant te bedienen. Zijn schot op doel werd onderweg licht aangeraakt door een verdediger, waardoor de keeper kansloos was: 0-1. De thuisploeg liet het er niet bij zitten, maar speelde te slordig om echt gevaarlijk te worden. Gedurende de eerste helft werd men wel steeds gevaarlijker en kwam Dragten onder druk te staan. De spelers wisten elkaar echter moeilijk te vinden, waarna geprobeerd werd om met afstandschoten de stand gelijk te trekken. Ondanks een harde knal op de paal bleef de minimale voorsprong voor Futsal Dragten behouden. Aan Friese zijde werd geprobeerd om met snelle counters de tussenstand te verdubbelen, maar ook hier was enige slordigheid debet aan de ‘werkloosheid’ van de tijdwaarnemer.

De tweede helft leek een kopie te worden van het eerste bedrijf. Een dreigend Camaradas, dat niet verder kwam dan opbouwwerk en Dragten dat kon loeren op fouten op het middenveld. Tot de 35e minuut. Real Camaradas kreeg in de gaten dat er toch wat moest gebeuren en in die fase solliciteerde Marco Braaksma uitdrukkelijk naar de titel “Man van de Wedstrijd”. Met knappe reflexen wist hij meerdere doelpogingen onschadelijk te maken. Maar ook Dragten timmerde behoorlijk aan de weg. Ondanks meerdere kansen kon ook hier het net niet gevonden worden. In de 46e minuut kwam dan toch de gelijkmaker. Na een goede aanval werd door Dragten voor het vijandelijk doel de bal verspeeld en in de daaruit voortvloeiende counter was Marco Braaksma kansloos op een inzet vanaf de rechterkant: 1-1. Om toch nog een driepunter te kunnen scoren werd in het restant van de wedstrijd door beide teams geprobeerd om met lange ballen gevaar te stichten. Deze pogingen haalden echter weinig uit, zodat de 1-1 als einduitslag werd genoteerd. Coach Erik Donker was gematigd tevreden. “We hebben wel onder druk gestaan, maar hadden zelf ook genoeg kansen op een grotere voorsprong. Deze 1-1 is wel een terechte uitslag,” aldus Donker. “Complimenten voor Marco, die ons op de been hield, maar ook voor debutant Sander Germeraad. Hij speelde een prima wedstrijd!”

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait tegen Leekster Eagles 2. Na de uitschakeling in het bekertoernooi van vorige week een prima gelegenheid om revanche te nemen. Rond 20.00 uur zal worden afgetrapt.

Zie voor de statistieken van het hele seizoen de teampagina van Futsal Dragten 1.