Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten pakt volle buit tegen Rolde

Gepubliceerd op 12-10-2013

De opluchting tijdens de wedstrijd was er in de 47e minuut van de wedstrijd. Pas toen was duidelijk dat de drie punten in sporthal De Drait zouden achterblijven. Tot die tijd toonden Futsal Dragten en Futsal Rolde aan dat men behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Maar Arnoud Donker stelde drie minuten voor tijd de winst voor Futsal Dragten zeker: 3-1.

De wedstrijd voltrok zich in een redelijk hoog tempo. Vooral de gasten uit het Drentse Rolde wilden het tempo hoog houden door de bal veel rond te spelen, ondertussen zoekend naar een gaatje om een aanval op te zetten. Maar Futsal Dragten stond goed opgesteld en echt dreigend werd het niet. Tegelijkertijd was ook Rolde goed bij de les, waardoor bij hen ook niemand in paniek hoefde te raken. Het duurde dan ook tot de 24e minuut, voordat het scorebord bediend hoefde te worden. Aan de rechterkant wist Arnoud Donker zijn directe tegenstander te passeren, waarna hij met een hard schot de Rolder keeper testte. Deze kon de bal weg boksen, maar was nog niet terug op zijn plek om de rebound van Alexander Naugalauri te keren: 1-0.

In de tweede helft ging Futsal Rolde op zoek naar de gelijkmaker door de druk op de Dragtster verdedigers te verhogen. Een snelle aanval over links eindigde in een schot in de korte hoek, waar het uitgestoken been van keeper Marnick Dam net niet bij kon (30e min.). Halverwege de tweede helft kon Blend Barzinghi de bal op het middenveld onderscheppen en nadat hij zijn tegenspeler achter zich had gelaten, volstond een uithaal vanaf zo’n 13 meter voor de nieuwe voorsprong, de uitkomende keeper kansloos latend. In de 42e minuut leek Dennis de Vries voor 3-1 te zorgen, maar de bal keerde via de lat, de grond én de linkerpaal terug in het veld, waarna een verdediger kon opruimen. Zoals gezegd was er de grote opluchting drie minuten voor tijd. De bevrijdende 3-1 werd bejubeld, na een typisch ‘Arnoud-actie’. Aan de linkerkant stoomde hij op richting doel om vervolgens met een hard schot doeltreffend af te ronden. Futsal Rolde probeerde in het restant van de wedstrijd nog iets terug te doen door de keeper te wisselen voor een veldspeler, maar er kwam geen wijziging meer in de stand.

De competitie gaat weer verder op 1 november, als Futsal Dragten in en tegen Marum mag aantreden. Tussentijds is er op 23 oktober nog de bekerwedstrijd tegen Futsal Heerenveen.

De goals van de spelers zijn weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.