Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten pas laat langs Genemuiden

Gepubliceerd op 15-01-2015

Het bekerduel tussen Genemuiden en Futsal Dragten op woensdagavond is geëindigd in een 2-4 overwinning voor de Friezen. Gemakkelijk ging dit echter niet. Pas vlak voor tijd stelde Futsal Dragten de zege veilig door tweemaal te scoren.

Het is vreemd dat Genemuiden zo laag staat in de 1e klasse A. In een competitie met slechts 9 teams staat het achtste. Dat viel niet uit het spel van Genemuiden op te merken. De spelers zijn goed op elkaar ingespeeld en met compact spel werd geprobeerd de aanvalsdrang van Dragten teniet te doen. Verdedigend had men de zaken prima op orde en met counters kwam men er soms gevaarlijk uit, waardoor Futsal Dragten de hele wedstrijd op z’n hoede moest zijn. De grootste kansen waren evenwel voor Dragten. Al in de eerste minuten van de wedstrijd waren er kansen, maar helaas ontbrak de zuiverheid in het eindschot. In de 7e minuut was het wel raak. Marco van der Heide vond een gaatje in de verdediging en verraste daarmee de keeper: 0-1. Twee minuten later stond plotseling de 1-1 op het bord. Na een intrap werd de bal kort teruggelegd en zonder nadenken door een medespeler op doel geschoten. Keeper Luuk Westerhof, hij debuteerde in een wedstrijd voor Futsal Dragten, was kansloos op het harde schot. Het duurde niet lang voor Genemuiden op voorsprong kwam. Met de slogan erop-en-erover kon een pass vanuit de verdediging goed worden aangenomen en meteen diagonaal in het doel worden gewerkt. In de 17e minuut wist Arnaud Donker met een terugleggende bal Aaron Tahapary te bereiken. Zijn schot leek gekeerd te worden door de vallende keeper, maar de bal verdween toch onder hem door in het doel. Met deze 2-2 bleek ook meteen de ruststand te zijn bereikt.

In de tweede helft zette Futsal Dragten alles op alles om weer op voorsprong te komen. Deels door pech, maar vooral door uitmuntend keeperswerk aan Genemuider zijde, bleef de 2-3 uit. Deze man kreeg vanaf de tribune steeds meer bijval door zijn soms katachtige reddingen en hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer de thuisploeg geloofde in een stunt. Want hoewel Genemuiden niet opvallend vaak tot een scoringskans kwam, waren deze zeker niet ongevaarlijk. Het bleef bij billenknijpen voor de gasten, na weer een goede opbouw in het spel. In de laatste minuten van de wedstrijd zette Dragten alles op de aanval om zo een doelpunt te forceren. Het was Arnaud Donker die in de 23e minuut met een individuele actie zijn man passeerde, diens medespeler op het verkeerde been zette, om vervolgens hard uit te halen en de bal in de rechterbovenhoek te schieten: de bevrijdende 2-3 stond op het bord! Genemuiden liet heel even het hoofd zakken en meteen kreeg Aaron Tahapary gelegenheid voor een grotere voorsprong. Zijn inzet eindigde helaas op de paal. De speeltijd was al zo goed als verlopen, toen een ‘een-twee’ tussen Aaron Tahapary en Marco Braaksma door eerstgenoemde tot doelpunt werd verheven: 2-4. Twee seconden na de nieuwe aftrap werd voor de laatste keer gefloten.

Coach Erik Donker was na afloop content met de overwinning, hoewel die met de nodige moeite tot stand was gekomen. “Mijn complimenten voor Genemuiden! Ze hebben een prima ingespeeld team en een uitstekende keeper. Toch zag je dat aan het eind van de wedstrijd de vermoeidheid bij hen ging spelen, waardoor er iets meer ruimte kwam.” Volgende week vrijdag 23 januari speelt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait de belangrijke competitiewedstrijd tegen Emmeloord, voor beide teams een kwestie van aanhaken of afhaken voor de eerste plekken in de stand op de ranglijst. Aanvang: 20.00 uur.

De teamstatistieken van Futsal Dragten 1 zijn weer bijgewerkt op de teampagina.