Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten produceert relatief veel doelpunten

Gepubliceerd op 26-03-2022

Met één wedstrijd aan het begin van de week en vijf aan het einde daarvan werd door de spelers van Futsal Dragten het begin van de lente ingeluid.

 

De voetbalweek begon al op de maandagavond en net als vorige week beet Futsal Dragten 2 het spits af, nu met een wedstrijd tegen s.v. Oosterwolde 1. In de qua stand onoverzichtelijke 1e klasse B bezet dit team de tweede plaats met een hijgend Avanti in hun nek. Drie punten voor het thuisteam zou dus ‘een must’ zijn, maar daarin slaagde men niet. Anders gezegd: FD 2 kwam, zag en overwon bijna. De bij rust opgebouwde 1-2 voorsprong bleef tot halverwege de tweede helft staan, waarna Dragten de gelijkmaker moest incasseren. Even leek het er op dat de Dragtsters er toch met de driepunter vandoor zou gaan, maar de stand bleef intact: 2-2.

Op de vrijdagavond stonden zes wedstrijden gepland, waarbij Futsal Dragten 5 en 7 buiten de eigen sporthal ‘De Drait’ tegelijkertijd hun kunsten mochten vertonen. FD 5 hoefde daarvoor niet het bord ‘Einde Drachten’ te passeren, want men was te gast bij ONT/CHZ 2 in het Sportcentrum. Na een ietwat onrustig begin, met een tegengoal tot gevolg, was het daarna een en al Futsal Dragten wat de klok sloeg. Via 1-4 bij rust, stopte de teller precies na het behalen van de dubbele cijfers: 1-10.

Futsal Dragten 7 reisde naar de hoofdstad van de provincie Groningen, waar Drs. Vijfje 31 wachtte. Na de 1-0 halverwege de wedstrijd nam FD 7 in de tweede helft tweemaal een voorsprong (1-2 en 2-3), maar zag men de Groninger studenten vlak voor tijd toch nog langszij komen, waardoor de wedstrijd met een remise werd afgesloten.

Van de vier geplande thuiswedstrijden moest er helaas één worden uitgesteld. Moest v.v. Westerkwartier 1 afgelopen maandag al hun thuiswedstrijd noodgedwongen uitstellen, ook vijf dagen later bleken de bewuste spelers nog niet voldoende hersteld te zijn van het bekende virus om als gasten van Futsal Dragten 1 te kunnen spelen.

Futsal Dragten 6 mocht eindelijk weer eens hun kunsten vertonen, na maar liefst drie achtereenvolgende afzeggingen van tegenstanders. Een erg jong team, genaamd Drs. Vijfje 20, was de tegenstander en ging aan het eind van de wedstrijd juichend van het veld. Na de 0-3 ruststand hervond FD 6 zich, maar moest lijdzaam toe zien dat het ook in de tweede helft de onderliggende partij was. Met 2-5 als uitslag werd de wedstrijd afgesloten.

Futsal Dragten 10 ontving de buren van ONT/CHZ 3. Men begon voortvarend en wist een enigszins geruststellende voorsprong te nemen, maar de gasten kwamen nog voor de pauze terug tot 3-2. Er ontstond vervolgens een heerlijke wedstrijd en de 4-4 score leek ook de eindstand te worden. De welbekende ‘laatste minuut’ duurde echter net iets langer dan zestig seconden en juist in die extra tijd viel de bal bij Dragten tegen de touwen: 4-5.

Futsal Dragten 4 had de regie over de laatste wedstrijd van de avond. Runner-up TLC 2 moest al bij rust accepteren, dat het scorebord 4-1 aangaf. In de tweede helft werd geprobeerd om met een aanvallend ingestelde keeper het tij te keren, maar daarin slaagde men niet. Het verschil van drie doelpunten bleef na de hele tweede helft staan en op het wedstrijdformulier werd 8-5 als uitslag genoteerd.

De komende week komen alle teams in actie, waarbij voor FD 2 zelfs tweemaal een wedstrijd gepland staat. De rustdag van de week is dinsdag, maar op de overige dagen staan er wel wedstrijden op de rol, waarbij het -uiteraard- vrijdagavond met vier wedstrijden weer volle bak is in De Drait.