Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten puntloos uit Leeuwarden

Gepubliceerd op 03-03-2019

Voor de tweede keer in vier dagen moest Futsal Dragten in competitieverband aantreden in een uitwedstrijd. Werd er vrijdag ternauwernood een punt in de wacht gesleept bij Grootegast (2-2), op maandagavond was al weer de volgende wedstrijd, nu tegen Futsal Frisia.

Net als Grootegast heeft ook Futsal Frisia de punten hard nodig om lijfsbehoud in de Topklasse te bewerkstelligen. Het team uit Leeuwarden had uiteraard verbazend gereageerd op de remise van de Dragtsters vier dagen eerder en wilde dit minimaal evenaren.

In een levendige wedstrijd met veel mogelijkheden was Futsal Dragten de betere ploeg, maar met een uitstekend reagerende goalie aan Leeuwarder zijde had men moeite om de vele kansen daadwerkelijk om te zetten in doelpunten.

Al in de 4e minuut wist Mark Kooistra spits Aaron Tahaparij te bereiken, die voor de 0-1 tekende. En even later werd een inzet van Dennis de Vries door de keeper met de vingertoppen tot corner gedegradeerd. In de 10e minuut stond het plotseling 1-1. Via een counter stonden plotseling twee man voor keeper Marco Braaksma, die vervolgens weinig kans meer had om het doelpunt te voorkomen.

Met de verre uitgooien van de keeper probeerde Frisia het Dragten lastig te maken. Veelal waren de verdedigers daar op beducht, behalve in de 18e minuut. De uitworp van de keeper verdween via een lichte touché van een aanvaller achter Braaksma: 2-1.

Na de korte pauze werd de stand al weer snel gelijkgetrokken. Mark Kooistra stoomde door het midden op naar het vijandelijk gebied, waarna hij aan de linkerkant Sander Germeraad bediende. Zijn ‘poeier’ bleek onhoudbaar voor de goalie. Op jacht naar een nieuwe voorsprong werd bij de 6-meterlijn de bal verloren en de daaropvolgende aanval van Frisia was meteen raak. Het werd zelfs nog moeilijker voor Dragten, toen in de 39e minuut na opnieuw een snelle counter de 4-2 werd genoteerd.

De aansluitingstreffer (4-3) van Sander Germeraad in de 45e minuut gaf weer hoop op een goed resultaat. Hiervoor ging Marco Braaksma zo vaak als mogelijk mee naar voren om alsnog een puntendeling te forceren. In de 50e minuut viel echter het doek. Op het middenveld werd de bal verloren en een eenvoudig run naar het doel bevestigde het verlies van Dragten.

Het schot in de 51e minuut op het houtwerk had een beter lot verdiend, maar zou voor het resultaat geen invloed meer hebben gehad.

Vergeleken met de wedstrijd bij Grootegast was dit er eentje die een beter resultaat had verdiend. Futsal Dragten speelde een goede wedstrijd met meerdere mogelijkheden voor doelpunten. Helaas vond men te vaak de keeper op z’n weg.

Komende woensdag speelt Futsal Dragten de halve finale in het KNVB-bekertoernooi. Tegenstander is PKC’83 uit Groningen. De koploper uit de Hoofklasse I stevent af op het kampioenschap en zou komend seizoen zomaar competitiegenoot kunnen worden in de Topklasse.

Deze halve finalewedstrijd wordt gespeeld bij het Revalidatiecentrum in Beetsterzwaag en zal rond 21.00 uur beginnen.