Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten redt het niet in Vries

Gepubliceerd op 24-02-2018

Het is Futsal Dragten niet gelukt om drie punten mee te nemen uit het Drentse Vries. In een redelijk gelijkopgaande strijd met veel aanvallende aspiraties trok thuisploeg REUZ aan het langste eind: 5-2.

REUZ had wat goed te maken na de domper van vorige week. Uit bij Drs. Vijfje werd even verrassend als onnodig met grote cijfers (7-1) verloren en dat had een aantal dagen behoorlijk nagedreund. Maar na het weekend ging de knop weer om en richtte men zich op de wedstrijd die zou volgen. Daarentegen had Futsal Dragten weer moed geput uit de 4-1 thuisoverwinning tegen het altijd lastige ONR, maar wist tegelijkertijd dat het moeilijk zou worden om opnieuw met een overwinning van het veld te stappen.

Beide teams acteren dit seizoen wisselvallig. Een plaats in de middenmoot is dan ook het gevolg. Qua cijfers staan ze naast elkaar met eenzelfde aantal overwinningen én nederlagen. Alleen een veel beter doelsaldo (+42 om +14) brengt REUZ het voordeel van de vijfde plaats op de ranglijst.

De wedstrijd van vrijdagavond was het aanzien zeker waard. Het was jammer, dat relatief weinig mensen daar getuige van wilden zijn. De eens zo overvolle tribune was nu amper voor een kwart gevuld. Voor de spelers was dat geen reden om er geen wedstrijd van te maken. Beide keepers moesten al vanaf het begin flink aan de bak. Er ontstonden grote kansen, maar geen van beide goalies wilde capituleren. Tot de 15e minuut. REUZ nam als eerste een voorsprong en twee minuten voor rust werd deze tussenstand verdubbeld. 

Deze pauze werd door beide coaches gebruikt om de zaken nog eens door te nemen en nieuwe plannen te bespreken voor het tweede bedrijf. Daarin kwam Futsal Dragten strijdvaardiger aan de start dan de thuisploeg. Al in de 27e minuut zorgde Rachid Akdim voor de aansluitingstreffer door uit de rebound raak te schieten, na een gekeerd schot van Marco Braaksma. Dragten besefte dat er toch wel wat te halen viel en had de pech dat een harde knal van Arnaud Donker afketste op de paal. 

In de 42e minuut moest Dragten tijdelijk met een man minder verder. Aaron Tahaparij onderbrak een kansrijke aanval door 'pootje haken' en mocht voor twee minuten naar de kant. Vijftien seconden voor het einde van de straftijd tilde REUZ de marge weer naar twee, maar 75 seconden later was dit alweer tenietgedaan. Een afstandsschot van Mark Kooistra werd door de Vriezer goalie nog weggeslagen, precies in de voeten van Rachid Akdim, die zonder nadenken de bal in het doel schoof.

De spanning bleef hierdoor volledig aanwezig en Dragten ging op zoek naar de gelijkmaker. Hierin verspeelde men ongelukkig de bal en de daaruit voortvloeiende counter werd na goed combinatiespel afgestraft (4-2). Dragten leek geknakt en besefte dat het puntloos terug zou keren naar Friesland. Ondanks een laatste poging met het wisselen van keeper Jelmer Hoekstra voor vijfde veldspeler Marco Braaksma in de laatste vier minuten kwam Dragten niet meer tot scoren. REUZ deed dat nog wel. In de laatste minuut werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt en eindigde de wedstrijd in een ietwat geflatteerde 5-2 overwinning voor de thuisploeg.

"Het was niet best", werd door een van de spelers van Dragten uitgesproken na afloop van de wedstrijd. Daarmee deed hij zichzelf en het team tekort, want het spel was het aanzien zeker wel waard. Ongetwijfeld zal hij dan het niet benutten van de kansen bedoelen, wat een terugkerend manco is. Daaraan kan komende woensdag weer worden gewerkt, wanneer Dragten een bezoek brengt aan de Friese hoofdstad. Daar wacht om 21.00 uur Futsal Cambuur.

Plaats van handeling: Sportcentrum Klaverdijkje, Leeuwarden.