Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten rolt Leovardia op

Gepubliceerd op 07-03-2015

Vrijdagavond had Futsal Dragten wat recht te zetten. In sporthal De Drait ontving het Leovardia uit de Friese hoofdstad en de gedachten gingen tijdens de voorbereidingen vanzelfsprekend terug naar de uitwedstrijd. Ruim drie maanden geleden leed Dragten in Leeuwarden een kansloze 4-1 nederlaag. Er moest dus iets worden rechtgezet.

Futsal Dragten begon de wedstrijd vol overtuiging en zette de gasten vanaf de aftrap meteen onder druk. Ondanks kleine kansjes, die zich meteen voordeden, werd er niet gescoord. Dat leek Leovardia wel te doen in de 3e minuut, maar keeper Marnick Dam kwam goed uit z’n goal, waardoor ook die kans verloren ging. Futsal Dragten bleef in een hoog tempo spelen, op zoek naar de openingstreffer. Toch duurde het tot de 16e minuut voor de handen omhoog konden. Marco Braaksma kon de bal meenemen en legde breed op de meegelopen Marco van der Heide. Zijn inzet kon nog met de vingertoppen beroerd worden door de keeper, maar verdween toch in het doel: 1-0. Amper een minuut later werd een snelle aanval met goed samenspel over drie schijven uitstekend uitgespeeld. Opnieuw was Van der Heide de gevierde man. Leovardia leek te wankelen, maar via een vrije trap kwam men terug in de wedstrijd en via deze 2-1 bleef het tot de rust spannend.

In de tweede helft tapte Futsal Dragten uit hetzelfde vaatje. Met veel druk naar voren werd Leovardia kansloos gelaten om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Sterker nog, in de 29e minuut tekende Marco van der Heide voor zijn derde van de avond. Het leek of bij Leovardia de hoop op een positief resultaat wegvloeide. Dragten maakte daar gebruik van met bij vlagen uitstekend voetbal. Dennis de Vries wipte de bal vanaf de zijkant over de Leeuwarder keeper en daar stond bij de tweede paal Marco van der Heide (wie anders?) klaar voor de intikker. Leovardia gaf het op en kwam nog maar sporadisch bij het vijandelijke doel. Bovendien stond Marnick Dam weer als vanouds op de juiste plek om eventueel onheil te voorkomen. In de 39e minuut kon Van der Heide alleen op de keeper af, maar dat werd verhinderd door een verdediger. Een gele kaart en dus een tijdstraf was zijn ‘beloning’. Het duurde niet lang voordat Futsal Dragten dit overtal gebruikte om verder uit te lopen. Dennis de Vries leek vanaf links te scoren, maar de bal werd gepareerd door de keeper. Marco Braaksma stond op de juiste plek om toch voor 5-1 te zorgen. Vrijwel direct doelpuntte De Vries wel. Met een lob van Tim Hof over de keeper werd De Vries bereikt, die met een schitterende volley de bal tegen de touwen knalde. In de laatste vijf minuten nam Futsal Dragten iets gas terug. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld, maar het hoge tempo gedurende de hele wedstrijd had ook zijn uitwerking. Toch vielen er nog doelpunten. Omdat Leovardia weinig verzet meer bood wist Thommy Saija in de 46e minuut Arnaud Donker te bereiken voor de 7-1 en 47 seconden later bepaalde Donker de eindstand op 8-1.

Coach Erik Donker prees de inzet van zijn team. “We hebben geprobeerd de hele wedstrijd de druk op de tegenstander te houden en dat is prima gelukt. De jongens bleven maar doorgaan, zelfs toen het gezien de tussenstand niet meer hoefde. Achteraf gezien is het een makkelijke avond geweest, maar er is wel degelijk hard gewerkt.” Komende vrijdag speelt Futsal Dragten opnieuw een thuiswedstrijd. Dan zal Futsal Winsum om 20.00 uur te gast zijn in De Drait.

De teamstatistieken op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn ook weer bijgewerkt.