Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten simpel langs Leekster Eagles 2

Gepubliceerd op 11-10-2014

Het tweede team van Leekster Eagles kwam vrijdagavond op bezoek in sporthal De Drait om aan te treden tegen het plaatselijke Futsal Dragten. Veel viel er niet te halen voor de gasten. De Adelaren waren machteloos tegen een degelijk spelend Dragten: 6-0.

Daar waar Leekster Eagles vorig seizoen nog tot het laatst meedeed om de prijzen, wacht het nu nog steeds op de eerste punten. Alle vier gespeelde wedstrijden gingen kansloos verloren, maar nu zou de ommekeer moeten komen. De gasten begonnen hoopvol aan de wedstrijd, maar men moest al snel concluderen, dat ook in de vijfde wedstrijd weinig eer te behalen viel.Al in de derde minuut bediende Marco van der Heide de inkomende Dennis de Vries, die hard uithaalde: 1-0. Futsal Dragten deed het vervolgens rustig aan en bleef zeer geconcentreerd kijken wat de tegenstander voor plannen had. Zoals ook in voorgaande wedstrijden stond de Dragtster verdediging als een huis en daardoor had keeper Marnick Dam weinig te doen. Na ruim tien minuten zette Dragten een tandje bij en dat leverden meteen kansen op voor o.a. Arnaud Donker en Marco Braaksma. Aaron Tahaparij kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet eindigde op de paal. In de 15e minuut was het wel raak. Een snelle vrije trap van Tim Hof kwam voor de voeten van de inlopende Dennis de Vries terecht, die de keeper geen kans gaf de bal te keren. Amper een minuut later ging Marco van der Heide op rechts goed door en zorgde vervolgens zelf voor de 3-0. Leekster Eagles was machteloos en moest zelfs toelaten dat Marco Braaksma nog voor rust de 4-0 aantekende.

Ook na de korte pauze was eenzelfde beeld te zien. Leekster Eagles trok zich terug op eigen helft, misschien wel om een grote nederlaag te voorkomen. Door vervolgens met lange passes de aanval te zoeken hoopte men op een ommekeer, maar daarvoor was men te onmachtig. Dragten had de regie stevig in handen en via goede combinaties wist het regelmatig gevaar te stichten. Nadat Arnaud Donker nog eens de lat had getest op stevigheid, kwam in de 37e minuut de 5-0 op het scorebord. Een uitstekende combinatie tussen Rachid Akdim en Marco van der Heide deed de bal bij Dennis de Vries belanden. Zijn schot deed opnieuw het net trillen, en tekende hij dus voor zijn derde van de wedstrijd. Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht Aaron Tahaparij ongehinderd uithalen voor de 6-0 eindstand.

Coach Erik Donker was uiteraard content met het resultaat. “Met degelijk voetbal hebben we een goede wedstrijd laten zien". Komende woensdag speelt Futsal Dragten zijn tweede bekerwedstrijd in Leeuwarden tegen Futsal Cambuur. In Sportcentrum Kalverdijkje wordt om 21.00 uur afgetrapt.