Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten sleept tegen Urk punt binnen na hectische slotfase

Gepubliceerd op 31-01-2015

De wedstrijd Urk - Futsal Dragten, de nummer 1 tegen de nummer 2, werd vooraf aangekondigd als een ware zaalvoetbalkraker. En dat werd het ook! Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vermiste Urker kotter, werd er afgetrapt voor volle tribunes in sporthal De Schelp in Urk.

Futsal Dragten liet direct zien waarvoor het naar Urk was afgereisd: aanvallend voetbal met veel druk naar voren. Dit resulteerde direct in een tweetal kansen voor Tim Hof en Marco van der Heide, maar beide schotpogingen waren net niet zuiver genoeg om doel te treffen. Het omzetten van kansen in doelpunten bleek overigens de hele wedstrijd het probleem aan Dragtster zijde.

Maar ook koploper Urk begon van zich af te bijten. Met name Jelbert Loosman en Kees de Boer bestookten de Dragtster keeper, Luuk Westerhof, met gevaarlijke schoten. Halverwege de eerste helft was het dan ook Urk de eerste die het net wist te vinden. Met een verdekt schot van afstand was het aanvoerder Loosman die de ban brak. Niet lang daarna scoorde Urk nogmaals en kwam zo tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong door Kees de Boer. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de rust zette coach Erik Donker de ploeg nogmaals op scherp door te stellen dat Futsal Dragten de betere ploeg was, maar zichzelf vergat te belonen. Futsal Dragten ging onder aanvoering van spelmaker Tim Hof met nog meer druk naar voren spelen. Urk werd grotendeels vastgezet op eigen helft en de duels werden grimmiger. Marco van der Heide en Arnaud Donker bestookten de Urker goalie met verradelijke schoten, maar steeds weer wist de Urker doelman met katachtige reflexen zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant plaatste Urk enkele gevaarlijke counters die onschadelijk gemaakt werden door doelman Westerhof.

Het was 5 minuten voor tijd toen Marco van der Heide met een geplaatst schot, via de binnenkant van de paal, de aansluitingstreffer wist te maken: 2-1. Groot was de teleurstelling aan Dragtster zijde toen Urk vanaf de aftrap een goede aanval op de vloer legde en direct de 3-1 scoorde. Met nog 3 minuten op de klok kwam Dennis Jansen als meevoetballende keeper binnen de lijnen om zo te proberen de laatste strohalm te pakken. Vlot daarna was het al raak. Arnaud Donker draaide naar binnen en knalde diagonaal de 3-2 in de kruising. Futsal Dragten rook bloed en voerde de druk nog meer op. Na enkele stevige duels was het Tim Hof die de bal hard voor het doel bracht en deze keer was het geluk aan Dragtster zijde. Thommy Saya wist met een handige voetbeweging de meer dan verdiende gelijkmaker noteren: 3-3. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de laatse keer en trokken de rookwolken op na een verhitte, maar sportieve strijd.

Coach Erik Donker was na afloop vooral heel erg trots op zijn team: "We hebben dit seizoen nog niet met zoveel overgave en strijdlust gespeeld. Jammer dat we ons zelf niet beloond hebben. Aan de andere kant mogen we blij zijn dat we twee keer van een achterstand terug gekomen zijn". Vrijdag 6 februari om 20:00 speelt Futsal Dragten 1 haar volgende wedstrijd, thuis tegen Futsal Rolde 1 in sporhal de Drait.