Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten sluit de week puntloos af

Gepubliceerd op 25-03-2023

Het was deze week met zeven wedstrijden weer ouderwets druk in de diverse sporthallen. Twee teams gingen maandagavond al op reis voor een uitwedstrijd.

Futsal Dragten 4 reisde voor de derde keer in korte tijd af naar Stiens. In de hal waar onlangs Avanti 3 tweemaal werd verslagen, stonden nu de teamgenoten van Avanti 2 aan de aftrap. En alsof het zo moest zijn, ook nu waren beide teams in het eerste deel van de wedstrijd behoorlijk aan elkaar gewaagd. Voor rust kwam Dragten tweemaal op voorsprong, maar men moest ook weer de gelijkmaker incasseren. Na de korte pauze gebeurde dit voor de derde keer, waarna de gasten het genoeg vonden en bij de vierde voorsprong niet nog eens een tegendoelpunt accepteerden. Avanti drong aan en was gevaarlijk, het doelpunt viel echter aan de andere kant van het veld: 3-5. Met een gevoel van opluchting werd het laatste fluitsignaal verwelkomd.

Voor Futsal Dragten 1 wordt het bijna een obsessie om een wedstrijd tegen Leekster Eagles 2 winnend af te sluiten. Werd het begin januari in de thuiswedstrijd, ondanks de velen kansen,  een verrassende, minieme nederlaag (1-2), nu moest men opnieuw een achterstand zien goed te maken. De 1-0 kon echter niet worden hersteld en na de 2-0 was het opnieuw berusten in het puntloze bezoek aan Sportcentrum Leek.

De ene thuiswedstrijd op woensdag was voor Futsal Dragten 7. Met TLC 5 als tegenstander kwam men al snel op een 0-1 achterstand, gevolgd door 0-2 in de 11e minuut. De ruggen werden gerecht en niet veel later viel dan ook de 1-2, na ook al de paal te hebben geraakt. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde echter voor de 1-3: een door TLC genomen intrap verdween rechtstreeks in het Dragtster doel. Tot verbazing van iedereen werd het doelpunt goedgekeurd. Het attenderen op deze onjuiste beslissing, kwam de aanvoerder zelfs op een gele kaart te staan en in ondertal viel vervolgens de 1-4. Nog voor rust werd de achterstand weer iets teruggebracht: 2-4. In de tweede helft leek er niet meer te worden gescoord, tot twee minuten voor tijd. Met de meespelende keeper werd de druk op het vijandelijke doel steeds groter en een voorzet vanaf links werd door een TLC-speler in eigen doel gewerkt (3-4). In de slotminuut had Dragten zelfs de 4-4 op de schoen, maar een wanhoopspoging om de bal weg te schieten, viel pardoes in het Dragster doel. Daarmee was de wedstrijd beslist, ook omdat de tijd zo goed als verstreken was. Na afloop van de wedstrijd ontstond er zowaar ‘een derde helft’, maar daar was de scheidsrechter niet van gediend: hij weigerde uitleg te geven over het toekennen van dat ene (cruciale?) doelpunt, wat tot veel frustratie leidde.

In Beilen ontving de plaatselijke trots de spelers van Futsal Dragten 2. Met tot nu toe elk evenveel verliespunten begonnen de teams aan de wedstrijd en de opdracht voor de gasten was duidelijk: proberen een gaatje te slaan door met drie wedstrijdpunten aan de terugreis te beginnen. Dat ging echter niet gemakkelijk. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, de 1-2 ruststand was echter in het voordeel van Dragten. Ook in de hele tweede helft bleef het spannend. Beide teams wisten nog eenmaal het net te vinden en met 2-3 als eindstand kon bij de Dragtsters een lach niet worden onderdrukt.

Futsal Dragten 6 stond vrijdagavond al om 19.00 uur in sporthal De Holten voor de uitwedstrijd tegen Futsal Marum 4. Met een gehavend teams -slechts één wissel- begon men vol goede moed aan de wedstrijd. Marum was weliswaar iets gevaarlijker dan de gasten, verder dan één doelpunt in de eerste helft kwam men niet. Hierdoor kon het na de korte pauze nog alle kanten op. Marum nam in het tweede helft ineens afstand en mede door vermoeidheid konden de Dragtsters het tij niet meer keren. Met een duidelijke 5-0 eindstand werden na afloop de handen geschud.

Een stukje verderop in de provincie Groningen was de wedstrijd tussen Leekster Eagles 4 en Futsal Dragten 5 gepland. Op de wedstrijddag zelf moesten plotseling drie spelers afhaken. Ondanks verwoede pogingen slaagde Dragten er niet in om vijf spelers bij elkaar te krijgen en was men  genoodzaakt om de wedstrijd te annuleren.

Bij de twee thuiswedstrijden was Futsal Dragten 3 het eerste team dat binnen de lijnen kwam met als gasten de studenten van Drs. Vijfje 3. Deze wedstrijd werd in feite diep in de tweede helft binnen twintig seconden beslist. Dragten had in de eerste helft een overwicht en het was mede aan de Groninger keeper te danken, dat halverwege de wedstrijd ‘slechts’ een 1-0 voorsprong op het bord stond. In de tweede helft duurde het tot de 46e minuut voor er weer een doelpunt viel. In schotje in de korte hoek verraste iedereen en ook de Dragtster keeper (1-1). Na de nieuwe aftrap ging Dragten meteen in de aanval en door balverlies ging Drs. Vijfje er ineens vandoor en rondde de aanval koelbloedig af. In de slotminuten drong Dragten met de meespelende keeper volop aan. Met katachtige bewegingen lukte het de keeper om zijn doel schoon te houden. Bij een uitbraak in de reservetijd konden de gasten rustig naar de andere kant van het veld open om de eindstand op 1-3 te bepalen.

Futsal Dragten 10 sloot de voetbalavond af met de derby tegen ONT/CHZ 4. Men was steevast van plan om de twee driepunters van vorige week een vervolg te geven. Beide teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van en met de 2-3 ruststand kon het nog alle kanten op. Dragten had meermalen pech in de afwerking, waar ONT/CHZ wel het doel kon vinden. Gedurende de tweede helft liep men langzaam uit naar een 2-6 voorsprong, waarna het slotakkoord weer voor Dragten was. In de 49e minuut viel met 3-6 de laatste treffer van de avond.

Met drie wedstrijden op woensdag en vier op de vrijdagse voetbalavond zijn er enkele aantrekkelijke wedstijden gepland. Maar liefst drie titelkandidaten in de diverse poules staan tegenover de Dragtster teams. Over precies zeven dagen kennen we alle uitslagen.