Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten sluit seizoen af met puntendeling

Gepubliceerd op 24-04-2016

Vorige week werd nog voorzichtig gehoopt op het bereiken van de nacompetitie. Bij winst op Futsal Winsum en een mogelijk verlies van concurrent Delfzijl bij Blauw Wit’34 zou de 2e periode voor Futsal Dragten zijn. Maar de Leeuwarders hebben de laatste maanden alles uit de kast gehaald om te kunnen degraderen en dat gebeurde dus ook: Delfzijl mocht de punten hebben en omdat die wedstrijd afgelopen woensdag al werd gespeeld, was duidelijk dat de wedstrijd op vrijdagavond overbodig was. Of toch niet? Futsal Dragten ging nog voor een podiumplek. De derde plaats in de eindrangschikking is een plaats die er zeker toe doet en voor de afscheid nemende trainer/coach Erik Donker toch een prijs om ‘mee te nemen’.

Dus stond er toch nog wat op het spel, maar dat het ‘echte moeten’ ontbrak was ook wel te zien in de eerste helft. Uiteraard waren er kansen en probeerden de spelers er het beste van te maken. Hierbij werden beide keepers enkele malen getest op hun bekwaamheid. Bij Futsal Dragten was Marco Braaksma de vervanger van de vorige week geblesseerd geraakte Marnick Dam en hij liet zien deze kwaliteit ook uitstekend te beheersen. Toch kwam Futsal Winsum op voorsprong. In de 16e minuut was Braaksma kansloos bij een hard schot, die na een steekpass tegen de touwen verdween. Vier minuten later bracht Arnaud Donker de stand weer gelijk. Hij onderschepte halverwege eigen helft een pass van Winsum en stoomde in z’n eentje af op de keeper en liet deze het nakijken: 1-1. Vlak voor rust leek Winsum weer op voorsprong te komen, maar tot twee keer toe redde Marco Braaksma door zich vol op de bal te storten.

In de rust wisselde Braaksma van shirt en nam Sander Germeraad het zwarte tricot over om tussen de palen te staan. De tweede helft was amper twee minuten oud, toen Dennis Jansen een Winsumer voorzet wel kon tegenhouden, maar de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In de 34e minuut kwam Dragten opnieuw langszij. Aaron Tahaparij verraste aan de rechterkant de keeper met een schot in het dak van het doel. Vanaf dat moment werd de wedstrijd levendiger. De schroom werd overboord gegooid, het tempo ging omhoog en ook voor het publiek werd het aantrekkelijker. Beide teams gingen vol op de aanval spelen en een doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Die kwam er voor Winsum. Een snelle counter werd prima uitgevoerd en Sander Germeraad kon niets inbrengen tegen twee aanvallers en de 3-2 stond op het bord. In de 37e minuut kopieerde Marco Braaksma het doelpunt van Aaron Tahaparij. Op nagenoeg dezelfde plek pompte ook hij de bal tegen de bovenkant van het doel en opnieuw was er een gelijke stand. Even lieten beide teams het tempo zakken, maar toen Rachid Akdim in de 44e minuut zijn team voor het eerst op voorsprong zette, vielen de goals als rijpe appels van de boom. Want twee minuten later was de stand ineens verhoogd naar 5-5. Na de 4-4 van Winsum was het opnieuw Braaksma, die vanaf de aftrap de bal ontving en meteen de 4-5 liet aantekenen. En amper een minuut later werd een vrije trap voor Winsum op de rand van 6-meterlijn onberispelijk ingeschoten. In de laatste minuten ging ook de vermoeidheid meespelen, waardoor er geen wijziging meer kwam in de stand.

Ondanks dit gelijke spel eindigt Futsal Dragten toch nog als derde, ondanks de verrassende winst van s.v. Bedum op kampioen Emmeloord. En, terugkijkend op het seizoen, gaan de gedachten uit naar sommige wedstrijden. Futsal Dragten heeft van alle teams het minst verloren (slechts twee keer), maar is ook “kampioen gelijke spelen”. Maar liefst acht keer werd een puntendeling overeengekomen. En dan wordt al snel het “als-dan”-verhaal naar voren gehaald. Wat overheerst is de uiteindelijke derde plek, wat voorafgaande aan de competitie de doelstelling was. Het seizoen mag voor Futsal Dragten dus als “geslaagd” worden genoemd. Waarvan akte!