Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten start met driepunter

Gepubliceerd op 19-09-2017

Het nieuwe voetbalseizoen is voor Futsal Dragten vooralsnog goed begonnen. Werd vorige week in de eerste bekerronde De Herauten uit Burgum met 3-1 verslagen, vrijdagavond was Futsal Emmeloord de eerste opponent in de competitie. Voorafgaand aan de wedstrijd was het onduidelijk hoe het team uit de polder het zou doen. Er waren nogal wat spelers vertrokken of gestopt en de nieuwe coach Erik Donker had nauwelijks tot geen mogelijkheid gehad om zijn nieuwe pupillen goed te leren kennen.

In Drachten begon Emmeloord agressief en vol overgave aan de wedstrijd. Met een hoog tempo werd Futsal Dragten gedwongen daarin mee te gaan, wat een aantrekkelijk schouwspel opleverde. Aan beide zijden waren er wat kansen, maar de brilstand bleef vrij lang op het scorebord staan. Tot de 14e minuut. Marco Braaksma ontving de bal op de middellijn, tikte de bal tussen de benen door van zijn tegenstander en ging er snel vandoor. Vanaf zo'n 12 meter haalde hij tot verrassing van iedereen plotseling uit: 1-0. Emmeloord probeerde daarna direct de aanval te zoeken, maar dat pakte totaal verkeerd uit. Futsal Dragten was plotseling 'los' en twee minuten later waren aan de tussenstand al twee doelpunten toegevoegd. Eerst stond Mark Kooistra voor het vijandelijke doel klaar om de voorzet van Sander Germeraad binnen te tikken en 45 seconden later waren de rollen omgekeerd. Kooistra ging er op rechts snel vandoor en zijn voorzet belandde in de voeten van Germeraad die 'in de loop' hard uithaalde. Weer een minuut later dacht Mark Kooistra opnieuw te scoren. De keeper was al gepasseerd, maar een verdediger op de lijn bracht redding. Helaas voor hem deed hij dat met zijn hand en scheidsrechter De Klein (hij viel in voor een niet aangestelde(!) scheidsrechter) kon niets anders dan hem de rode kaart voor houden. De toegekende penalty werd echter naast geschoten, zodat de stand op 3-0 bleef staan. Emmeloord kwam enkele minuten later op 3-1 te komen door een fraaie aanval vanaf de linkerkant. Maar bij Dragten had men het achterin goed staan en met snelle aanvallen werd vijf minuten later gerust met een comfortabele 5-1 tussenstand. Aaron Tahaparij (intikker) en Marco Braaksma (afstandsschot) tekenden voor beide doelpunten.

In de tweede helft deed Dragten het opvallend genoeg rustiger aan. Het hoge tempo uit de eerste helft eiste ook zijn tol en men ging over op meer controlerend voetbal. Dat gaf Emmeloord weer mogelijkheden om ten aanval te trekken, maar vooralsnog leverde dit niet echt gevaar op. In de 43e minuut kon men uit een counter de stand toch iets draaglijker maken en enkele minuten voor tijd scoorde men ook nog de 5-3. Verder liet Dragten het niet komen en kon na het laatste fluitsignaal het applaus van het publiek in ontvangst worden genomen.

Coach Luchien Eding erkende dat het de tweede helft allemaal wat minder was. "In de eerste helft werd Emmeloord, zeker in het tweede deel, volledig weggespeeld. We hadden toen misschien nog wel twee of drie keer kunnen scoren. Dat het in de tweede helft wat minder was, had deels te maken met vermoeidheid. Maar we zijn geen enkel moment in de problemen geweest." De eerstvolgende wedstrijd voor Futsal Dragten is vrijdag 29 september. Dan komt Futsal Delfzijl naar sporthal De Drait. Er zal om 20.00 uur worden afgetrapt.