Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten start nieuwe jaar goed

Gepubliceerd op 06-01-2018

Terwijl de meeste mensen nog genieten van een heuse winterstop in het (zaal)voetbal, moesten Boerakker en Futsal Dragten afgelopen vrijdag al weer hun kunsten vertonen met een competitiewedstrijd. Door het wedstrijdverloop bleef het tot de laatste minuut spannend, mede door vier doelpunten in de laatste zeven minuten.

Futsal Dragten begon de wedstrijd door meteen veel druk te zetten op de tegenstander. Boerakker had daar enigszins moeite mee, maar herstelde zich snel. Toch hadden de gasten binnen een minuut via Mark Kooistra al op 0-1 kunnen komen, ware het niet dat hij vlak voor de goal door twee man van de bal werd gezet.

De grootste druk ging daarna al snel van de wedstrijd, hoewel beide teams naarstig op zoek gingen naar de openingstreffer. Die kwam er in de 8e minuut. Dennis de Vries mocht het eerste doelpunt van 2018 op zijn naam schrijven. Eerst schoot hij nog op de keeper, maar via een verdediger kreeg hij de bal terug in de voeten om vervolgens via binnenkant paal alsnog doel te treffen: 0-1. Even later had Rachid Akdim de score kunnen verdubbelen. Een snelle counter van Arnaud Donker belandde bij Dennis de Vries, die de bal doorgaf aan Akdim. Zijn doelpoging ging echter hoog over.

Na een kwartier spelen kwam Boerakker langszij. Na een snelle uitbraak werd de bal vakkundig langs de uitlopende keeper Jelmer Hoekstra geschoven. Boerakker ging vervolgens door, op zoek naar de voorsprong. Een lange bal langs de rechterkant werd zonder nadenken op doel geschoten. De linkerpaal bracht redding.

En er kwamen meer kansen. Sander Germeraad schoot hard op de vuisten van de keeper en Boerakker was niet scherp genoeg bij een mooi opgezette aanval.

Een vrije trap in de 19e minuut bracht Dragten weer op voorsprong. Op zo'n 9 meter van de goal schoot Arnaud Donker de bal langs de twee mans muur én door de benen van de verraste keeper: 1-2. Nog voor rust testte ook Dragten nog het houtwerk, maar de stand bleef ongewijzigd.

In de tweede helft lag het tempo lager dan tijdens het eerste bedrijf. Er kwamen wel kleine kansjes, maar de stand bleef lang ongewijzigd. In de 38e minuut knalde Marco Braaksma hard op de lat, maar langzamerhand nam Boerakker de wedstrijd in bezit met meer kansen. De druk werd verhoogd en het was voor Dragten goed opletten. Tweemaal een bal vlak langs de paal had zomaar de nieuwe gelijkmaker kunnen betekenen.

In de 43e minuut ging Mark Kooistra er aan de rechterkant vandoor. Zijn voorzet belandde niet bij Sander Germeraad, maar via een uitgestoken been bij Marco Braaksma, die de bal alsnog doorgaf aan Germeraad. Zijn knal in het bijna lege doel betekende de ogenschijnlijk bevrijdende 1-3.

In de 45e minuut wisselde Boerakker zijn keeper voor een vijfde veldspeler om op die manier het dreigende verlies te voorkomen. Zo kon men een extra man naar voren sturen en dat had meteen succes, want de 2-3 werd van dichtbij binnen geschoten. Amper een minuut later was daar ook al bijna de gelijkmaker. De bal werd vlak voor de Dragtster goal echter recht omhoog geschoten in plaats van naar voren.

In de 47e minuut zette Dragten de marge weer op twee. Met de keeper nog ergens op het middenveld dacht een Boerakker verdediger de bal veilig weg te kunnen werken. Hij schoot echter de bal in de voeten van Dennis de Vries, die vanaf zo'n 15 meter het lege doel vond. Boerakker gaf echter niet op en in de 49e minuut was de spanning weer helemaal terug met de 3-4. Verder liet Dragten het niet komen en konden na het laatste fluitsignaal de handen omhoog.

Futsal Dragten deed dus uitstekende zaken en bezorgde de gastheren hun tweede nederlaag op rij. Met een voorlopig 7e plaats op de ranglijst kan men weer voorzichtig naar boven kijken, omdat de stand een zeer vertekenend beeld geeft. Futsal Dragten heeft nu met 18 punten na 10 wedstrijden er weliswaar drie minder dan Boerakker, maar speelden ook twee wedstrijden minder. Deze driepunter geeft dus vertrouwen voor de komende week. Dan reist Dragten naar het amper duizend inwoners tellende Woldendorp. Daar wacht Futsal Delfzijl, dat zal loeren op eerherstel na de pijnlijke 3-10 tegen koploper Winsum.

De wedstrijd staat komende vrijdag gepland voor 20.00 uur.