Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten start seizoen met bekerwinst

Gepubliceerd op 10-09-2017

De eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen is traditiegetrouw eentje uit het KNVB-bekertoernooi. Hiervoor kwam Hoofdklasser De Herauten vrijdagavond naar sporthal De Drait. De Burgumers vochten zich een slag in de rondte , maar gingen uiteindelijk met lege handen weer naar huis: 3-1.

Bij de start van dit nieuw seizoen begroet Futsal Dragten een tweetal nieuwe spelers. En, meer gespecificeerd, nog wel twee keepers. Allereerst is daar Jelmer Hoekstra, die een promotie maakt vanuit een van de lagere teams. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd hem een plaats in de selectie aangeboden, nadat hij al enkele keren als stand-in zijn kwaliteiten had laten zien. En als tweede komt Jeroen Dragt de selectie versterken. Hij was enkele jaren geleden al opgevallen tijdens het befaamde toernooi om de Smallingerland Cup en de wens om hem binnen de club te verwelkomen is nu bewaarheid.

Met Jeroen Dragt in het doel begon Futsal Dragten aan de wedstrijd en meteen liet De Herauten zien er een enerverende avond van te willen maken. Men probeerde met een hoog tempo het spel van de thuisclub te ontregelen, maar achterin was Dragten goed op zijn hoede. Rustig rondkijkend werd het tempo weer naar beneden bijgesteld om zo aan een aanval te werken. Dragten speelde echter te slordig om echt gevaarlijk te worden. Ondanks enkele kansen over en weer duurde het tot de 19e minuut voor de stand op het scorebord wijzigde. Marco Braaksma probeerde het met een laag afstandsschot, die pardoes achter de te laat reagerende keeper tegen het net verdween: 1-0. Vlak voor rust werd deze stand verdubbeld na een een-tweetje tussen Aaron Tahaparij en Rachid Akdim. Eerstgenoemde kwam na zijn lange pass op Akdim goed naar voren en in-de-loop knalde hij de bal binnen. Nog steeds in de eerste helft kon De Herauten een nieuwe mogelijkheid voor Dragten pareren en in de daaropvolgende kansrijke counter besloot de scheidsrechter plotseling te fluiten vanwege het verstrijken van de tijd.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud, toen Mark Kooistra, na voorbereidend werk van Tim Hof, voor de 3-0 tekende. Maar de slordigheid bleef in het spel van Dragten en zo kon De Herauten in de 39e minuut de 'hatelijke nul' van het bord halen. Het was duidelijk dat het hoge tempo uit de eerste helft zijn tol had geëist, want langzaam maar zeker namen de krachten bij beide teams af. Zo leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden. Dragten nam genoegen met deze tussenstand, maar De Herauten wilde de laatste minuten toch nog proberen om qua stand dichterbij te komen en de spanning terug te brengen. Met de keeper als vijfde veldspeler werd nog eenmaal druk gezet, maar dat gaf Dragten uiteraard de mogelijkheid om een vierde doelpunt te produceren. Een schot vanaf de eigen helft ging nog een metertje naast, maar nadat de wedstrijd zijn laatste minuut was ingegaan, dacht Rachid Akdim toch nog voor 4-1 te zorgen. Helaas vestigde de scheidsrechter op dat moment in negatieve zin de aandacht op zich. Akdim raakte na een goed opgezette aanval bij zijn doelpoging de paal, waarna hij de bal terugkreeg voor een tweede kans. Juist op dat moment werd voor het eind van de wedstrijd gefloten. "Tijd is tijd", was het korte commentaar. Op het resultaat had dit opmerkelijke feit weliswaar geen invloed, maar bijna alle aanwezigen fronsten de wenkbrauwen.

Volgende week begint dan eindelijk de competitie. Futsal Dragten start dan met een thuiswedstrijd tegen Futsal Emmeloord. In sporthal De Drait zal rond 20.00 uur worden afgetrapt.