Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten stunt tegen Heerenveen

Gepubliceerd op 12-12-2015

Futsal Dragten heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de thuiswedsrijd tegen Futsal Heerenveen in winst om te zetten. De koploper in de Topklasse kwam met overdreven zelfverzekerdheid naar Drachten om de periodetitel mee naar huis te nemen, maar kwam bedrogen thuis. Futsal Dragten won zeer verdiend met 4-1.

In de eerste helft ging het gelijk op. Een aanvallend ingesteld Heerenveen had weliswaar het meeste balbezit, maar kwam eigenlijk maar nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Daarnaast was keeper Luuk Westerhof – hij verving op het laatste moment de geblesseerde Marnick Dam – op zijn post om eventueel onheil te voorkomen. Futsal Dragten zocht ook de aanval en dat resulteerde al in de 3e minuut tot een voorsprong. Een strakke pass van Marco Braaksma kwam voor de voeten van Sander Germeraad, die oog in oog met de keeper wel raad wist met dit buitenkansje. Heerenveen probeerde direct de schade te herstellen, maar kwam bedrogen uit. Het stuitte meermalen op de hechte verdediging, zodat de 1-0 lang op het scorebord bleef staan. Met kleine overtredingen probeerde Heerenveen de dadendrang van zijn tegenstander te traineren, maar men kreeg niet echt grip op de wedstrijd. De kansen bleven voor de thuisploeg, maar het vizier stond niet altijd op scherp. In de 20e minuut kwam Heerenveen dan toch langszij. Een aanval over links werd knap op doel geschoten en leek door een medespeler nog net te worden getoucheerd: 1-1. In de slotminuut van de eerste helft was een hard schot van Thommy Saija misschien een prooi geweest voor de keeper, ware het niet dat de bal onderweg van richting werd veranderd: 2-1. Zo kon Futsal Dragten toch nog met een voorsprong rusten.

Tijdens deze korte pauze werden door beide coaches de vooraf gemaakte afspraken nog eens gememoreerd. Gezien de tussenstand was coach Erik Donker hiermee het meest tevreden. Toch wees hij op het gevaar wat op de loer lag. “Het zal misschien een mentale slijtageslag worden, maar geloof er in,” waren zijn samenvattende woorden. Futsal Heerenveen ging in het tweede bedrijf inderdaad vol op de aanval spelen. Goede combinaties volgden elkaar op, maar afgezien van een gevaarlijk lijkend afstandschot in de 27e minuut werd men niet echt gevaarlijk. Even later werd Tim Hof opvallend zichtbaar naar de grond getrokken en deze actie werd ‘beloond’ met geel. In deze overtal kon Dragten de voorsprong uitbreiden naar 3-1. Sander Germeraad wist een voorzet bij de 2e paal knap binnen te tikken. Futsal Heerenveen kreeg een mentale tik te verwerken en zag geen kans om het tij te keren. In deze fase speelde Dragten zeer geconcentreerd en bij vlagen werden de gasten met prima veldspel het bos ingestuurd. Het was te wijten aan onzorgvuldigheid, dat de voorsprong niet verder werd vergroot. Heerenveen mocht zo blijven hopen op een beter resultaat. In de 46e minuut kwam aan alle onzekerheid een einde. Een pass van Rachid Akdim werd door Aaron Tahaparij gepromoveerd tot doelpunt: 4-1.

Hoewel de wedstrijd nog niet was afgelopen, liep Heerenveen-coach Rozenberg in de laatste minuut al naar zijn collega om hem te feliciteren met de overwinning. Enkele seconden later was de wedstrijd inderdaad ten einde en waren de toejuichingen terecht voor de thuisploeg. Futsal Dragten had een overtuigende en meer dan verdiende overwinning geboekt op de mogelijke titelkandidaat. Volgende week speelt Futsal Dragten opnieuw thuis. In deze laatste wedstrijd van 2015 komt Blauw Wit’34 uit Leeuwarden op bezoek in De Drait. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.

Op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn de doelpuntenmakers ook weer bijgewerkt.