Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten vergeet te winnen

Gepubliceerd op 11-03-2018

Diepe teleurstelling overheerste bij Futsal Dragten na afloop van de wedstrijd tegen Drs. Vijfje. Met een matige eerste helft en een goed herstel in het tweede bedrijf had men de overwinning voor het grijpen. De studenten uit Groningen gingen toch als winnaars van het veld door in de slotseconden toe te slaan: 2-3.

Het was voor de thuisploeg een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft speelde men slordig en Drs. Vijfje stond na tien minuten al op een 0-2 voorsprong. In de 7e minuut kon achterin de bal niet worden weggewerkt, waarna Vijfje toesloeg en even later verdubbelden de gasten na een persoonlijke fout de score.

Drs. Vijfje speelde vanaf het begin agressief en zette volop druk op de tegenstander. Futsal Dragten kwam hierdoor nauwelijks toe aan aanvallend voetbal. Daarnaast waren de passes niet zuiver genoeg om toch gevaarlijk te worden.

Na de 0-2 ging de Groninger storm enigszins liggen en kwam Dragten meer in hun eigen spel. Dit leidde in de 15e minuut bijna tot de aansluitingstreffer. Tim Hof schoot net naast na een uitstekende rush over 20 meter en dito voorzet van Marco Braaksma. Vijf minuten later was een uitstekende uitworp van keeper Jelmer Hoekstra naar Thommy Saija zeer effectief. Saija nam de bal mee en plaatste deze precies voor de voeten van Rachid Akdim. De keeper was uit zijn goal en een verdediger kwam net te laat: 1-2.

Om langszij te kunnen komen werd het tempo bij Dragten in de tweede helft verhoogd. Drs. Vijfje moest hierin mee en er ontstond een aantrekkelijk schouwspel. Verdedigend werd bij beide teams goed opgelet, waardoor het spel voortdurend op en neer ging. Bij Futsal Dragten zag men de gelijkmaker in de lucht hangen en die werd in de 31e minuut keurig geplukt door Mark Kooistra. Hij gaf aan de linkerkant een prima voorzet op Aaron Tahaparij, die met een puntertje de 2-2 op het bord liet verschijnen.

Gedurende de wedstrijd zag men de krachten door het hoge tempo langzamerhand verdwijnen en het leek of Drs. Vijfje hier het meeste last van had. Ook bij hen werd het spel meer onzuiver, wat voor Dragten weer het sein was om op zoek te gaan naar een voorsprong. Dragten leek toe te kunnen slaan, maar onzuivere passes voorkwamen dit.
Beide teams namen geen genoegen met een puntendeling en gingen in de laatste minuten nog vol voor de overwinning. De spanning was tot in de kantine te voelen. Een opgelegde kans om in minuut 52 toch de punten thuis te houden stierf in schoonheid, waarna de Groningers met een counter nog één keer opstoomde naar de overkant. Dit ging te snel voor de Dragtsters en keeper Hoekstra had het nakijken: 2-3.
De tien seconden, die nog restten na de nieuwe spelhervatting, waren voor Dragten te kort om nog een punt te kunnen halen.

Na afloop van de wedstrijd werd meerdere keren het woord "Als" genoemd bij het begin van een zin. Bij Dragten was men eensgezind dat de overwinning voor het grijpen was geweest. Het late tegendoelpunt en dus de nederlaag deed pijn.

Volgende week vrijdag reist Dragten naar Winschoten. Daar wacht om 21.15 uur WMC, dat met 23 punten op een 8e plaats nog niet geheel veilig is. Een overwinning op Futsal Dragten betekent vrijwel zeker klassenbehoud. Bij Dragten zoekt men na de teleurstellende nederlaag echter om eerherstel. Voer voor een aantrekkelijke wedstrijd!