Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten verlengt abonnement

Gepubliceerd op 10-10-2015

Vrijdagavond eindigde voor de vierde achtereenvolgende keer de wedstrijd van Futsal Dragten in een gelijkspel. Men mag zo langzamerhand spreken van een abonnement op gelijke spelen. Ditmaal was Emmeloord te gast in sporthal De Drait en de polderbewoners namen een punt mee naar huis: 4-4.

De wedstrijd begon sensationeel. Al na 43 seconden zorgde Marco Braaksma voor 1-0 na een strakke voorzet van Dennis de Vries, maar evenzoveel seconden later stond het al weer 1-1. Een onverwacht afstandschot eindigde tegen de touwen. Daarna werd het wat rustiger en probeerden beide teams een aanval op te bouwen. Futsal Dragten kreeg hierbij de meeste mogelijkheden om een nieuwe voorsprong te creëren, maar de stand bleef vooralsnog onveranderd. Na een volkomen terechte gele kaart voor Emmeloord -Marco Braaksma werd grof neergehaald- mocht Dragten twee minuten met een man meer proberen om te scoren. Deze tijd was echter niet nodig: Braaksma zorgde voor 2-1 na voorbereidend werk van Sander Germeraad en Dennis de Vries (16e min.). Futsal Dragten was in deze fase de bovenliggende partij en het was eigenlijk wachten op een grotere voorsprong. In de 20e minuut probeerde Arnaud Donker het van afstand en doordat de bal door Rachid Akdim met een kleine touché van richting werd veranderd, kon inderdaad de 3-1 worden genoteerd. In de laatste seconden voor rust kon Dennis de Vries de bal net niet over de vallende keeper wippen, waarna de teams naar de kant gingen voor de korte rust.

Hierin kon coach Erik Donker tevreden terugkijken en hij memoreerde nog even de wedstrijd van de vorige week. “We zijn nu zelf weer aan het voetballen en ik zie veel meer vertrouwen.” In één adem waarschuwde hij echter voor het vervolg van de wedstrijd: “we zijn er nog niet.” Daarin kreeg hij uiteindelijk gelijk. Emmeloord kwam beter uit de startblokken en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dit gaf Futsal Dragten mogelijkheden in de counter, maar ondanks enkele mogelijkheden voor o.a. Marco Braaksma en Thommy Saija bleef de stand gelijk. In de 30e minuut was daar toch de 3-2. Vanuit de tweede lijn was een plotseling schot ‘uit de draai’ onhoudbaar voor keeper Luuk Westerhof. Maar niet lang daarna was de marge weer twee. Een werkelijk formidabel afstandschot van Aaron Tahaparij van zo’n 18 meter verdween in de linker bovenhoek. Vanaf de tribune klok een welgemeend “ooohhh!” en vanaf de bank kwam ook een ovationeel gejuich. De 4-2 leek bevrijdend voor Dragten, maar daar dacht Emmeloord anders over. Men zette meer druk en in de 44e minuut wist Emmeloord op 4-3 te komen. Vanaf de achterlijn werd de bal voorgegeven en via de 2e paal verdween de bal in het doel. Emmeloord ging er vol voor en drong Dragten terug op eigen helft. Niet lang na dit doelpunt kwamen de gasten zelfs op 4-4 toen vanaf zo’n 10 meter werd uitgehaald en de bal pas tegen het net tot stilstand kwam. Marco Braaksma wisselde in de 47e minuut met keeper Westerhof om toch de overwinning te forceren. Enkele beslissingen van de scheidsrechter waren aanleiding voor een speler van Emmeloord om daar commentaar op te leveren. Zijn ‘beloning’ was een tweede gele kaart, waarna hij met rood de zaal mocht verlaten. In de slotminuut liep de emotie te veel op bij enkele toeschouwers van Emmeloord. Met een intrap voor Futsal Dragten was men het duidelijk niet eens, waarna een bidon door de zaal vloog in de richting van de scheidsrechter. Terecht besloot hij de wedstrijd te onderbreken, waarna na enig overleg tussen de teams werd besloten de wedstrijd te hervatten. De rust was teruggekeerd en Dragten hervatte de wedstrijd met de toegekende intrap. Vreemd genoeg floot hij vier seconden daarna voor het einde, waardoor er in de stand geen wijziging meer kwam.

Coach Erik Donker sprak van een verloren kans. “Het blijft natuurlijk voetbal, maar bij 4-2 diep in de 2e helft hebben we onszelf tekort gedaan door Emmeloord terug te laten komen.”

Volgende week vrijdag (16/10) speelt Futsal Dragten in Stiens tegen hekkensluiter Avanti. In sportcentrum “It Gryn’ wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Zie de teampagina van Futsal Dragten 1 voor de lijst met doelpuntenmakers van dit seizoen.