Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten verliest in Leek

Gepubliceerd op 14-09-2013

Direct na afloop van de competitiewedstrijd dropen de spelers van Futsal Dragten 1 teleurgesteld af en zochten snel de kleedkamers op. Zojuist had men verloren van het tweede team van Leekster Eagles: 5-2. Een terechte nederlaag.

Het spel begon voor de Dragtsters hoopgevend. Met meer balbezit dan de gastheren probeerde men het spel te maken en kansen te creëren, maar tot echte doelpogingen leidde dit niet. Langzamerhand namen de Eagles de regie over. Mede door een uitstekend keepende Marco Braaksma bleef de stand tot de 18e minuut op 0-0. Toen was hij echter kansloos bij een aanval vanaf de rechterkant, waarbij de bal strak voor werd gegeven en een aanvaller bij de tweede paal kon binnenschieten. Direct daarna dacht men de score te kunnen verdubbelen, maar Marco Braaksma bracht opnieuw redding. Futsal Dragten probeerde met lange passes de bal naar voren te brengen, maar die pogingen haalden weinig uit. Dragten speelde te onrustig en de befaamde combinaties bleven uit. Een 1-0 ruststand was het gevolg.

Direct na rust zette Leekster Eagles een tandje bij. Met dit verhoogde tempo kon Futsal Dragten niet goed omgaan. Binnen zeven minuten was de stand naar 4-0 getild, door messcherpe counters om te zetten in doelpunten. Pech was er voor Dennis de Vries. Een voorzet van Arnoud Donker belandde voor zijn voeten en met een harde knal raakte hij slechts de paal. De scheidsrechter paste de voordeelregel uitstekend toe, toen Blend Barzinghi gehinderd werd door twee Leekster spelers. Hij wurmde zich voorbij beide tegenstanders en vanaf zo’n tien meter knalde hij de bal in de linkerhoek: 4-1. Maar even later was het Leek, dat weer kon juichen. Een opnieuw goed uitgevoerde counter leek voorlangs te gaan, maar daar stond nog een speler vrij om binnen te schieten. In de 48e minuut scoorde Aaron Tahaparij nog de 5-2 binnen, maar de nederlaag was een feit.

Komende vrijdag mag Futsal Dragten deze nederlaag rechtzetten in de thuiswedstrijd tegen REUZ uit het Drentse Vries. In sporthal ‘De Drait’ zal om 20.00 worden afgetrapt.