Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten vernedert koploper Marum

Gepubliceerd op 23-01-2016

Loon naar werken. Deze uitspraak was vrijdagavond meer dan eens van toepassing op de prestatie van Futsal Dragten. Op bezoek bij ‘buurman’ en koploper Futsal Marum waren de Dragtsters opnieuw genoodzaakt te improviseren voor wat betreft het aantal spelers. Coach Erik Donker had -net als vorige week- slechts twee wisselspelers ter beschikking, daar waar Marum maar liefst vijf man op de bank had zitten.

Van deze ondertal was gedurende de wedstrijd absoluut niets te merken. Sterker nog, Marum acteerde onrustig en wist niet hoe ze het spel moest maken. Futsal Dragten had in het begin van de wedstrijd gekozen voor een behoudend concept om niet meteen alle krachten in de strijd te gooien. Marum zocht naar mogelijkheden, maar vond geen gaatje in de sterke verdediging van Dragten. Na ruim vijf minuten afwachten ging Dragten iets aanvallender spelen en dat was net wat Marum in de problemen bracht. Door een blunder achterin werd de bal pardoes in de voeten van Mark Kooistra gespeeld, die hier prima van profiteerde: 0-1. In de 15e minuut kwam Marum op gelijke hoogte. Een houdbaar lijkend afstandsschot verdween achter de te laat duikende keeper Marnick Dam. Het behoudende concept van Futsal Dragten was ondertussen overboord gegooid, wetende dat Marum zelf weinig gevaar kon stichten. Met soms prima combinatievoetbal werd de thuisploeg terug gedrongen en het veldoverwicht leek zich te vertalen in een nieuwe voorsprong. Een bal van Rachid Akdim kon echter net niet worden binnengetikt en Marum kwam met de schrik vrij. Een katachtige redding van keeper Marnick Dam in de 20e minuut voorkwam overigens wel de 2-1 voor Marum en een halve minuut later werd de bal op de bovenkant lat gekopt, maar dat bleken de enige wapenfeiten voor Marum in de eerste helft. In de 21e minuut ontving een speler van Marum een gele kaart nadat hij de bal wegtrapte na een overtreding. De man-meer situatie werd door Dragten optimaal benut. De vrije trap die nog moest volgen werd kruislings op Rachid Akdim gespeeld, die teruglegde op Thommy Saija. Zijn knal in de korte hoek betekende de 1-2.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of er stond al 1-3 op het scorebord. Aaron Tahaparij legde breed op Rachid Akdim, die eerst op de keeper stuitte, maar in de herkansing alsnog doel trof. Amper een minuut later ging de bal aan de andere kant op de stip. Een vermeende handsbal werd bestraft met een strafschop, die onberispelijk werd binnen geschoten: 2-3. In de 31e minuut werd Aaron Tahaparij grof neergehaald door dezelfde speler, die in de eerste helft al geel had gezien. De scheidsrechter kon niets anders doen dan hier ook geel voor te geven, wat dus rood betekende. Opnieuw had Futsal Dragten een man meer in het veld en ook nu werd er van geprofiteerd. Tim Hof mocht van afstand voor 2-4 zorgen. In de 37e minuut ontving Marum voor de derde maal een gele kaart. Tim Hof werd opvallend van de bal geduwd, waardoor een belovende aanval teniet werd gedaan. Misschien was de gegeven straf overdreven, maar Dragten maalde daar niet om. De bal werd enige tijd rondgetikt rond het vijandelijke strafschopgebied, waarna Tim Hof de trekker overhaalde en voor 2-5 zorgde. In de 42e minuut ging de Marumer keeper zelfs zo ver mee naar voren dat hij voorbij de middellijn ging acteren. Een vijfde veldspeler is nooit verkeerd, maar als je de bal kwijtraakt, kan het funest zijn. Aaron Tahaparij begreep dat en vanaf diezelfde middellijn deponeerde hij de bal tussen de palen om zo voor de zeker lijkende winst te zorgen: 2-6. Een snelle aanval in de opvolgende minuut werd door Marum prima binnengetikt (3-6), maar binnen enkele seconden na de nieuwe aftrap lag de bal ook al weer aan de andere kant tegen het net. Mark Kooistra stond bij de zijlijn en een door iedereen verwachte voorzet verraste ook de keeper en de 3-7 was geboren. Futsal Marum had het al lang opgegeven en ondanks enkele kansen kwam men niet dichterbij. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was weer voor Dragten. Opnieuw stond de Marumer keeper op de andere helft van het veld, voor Thommy Saija was het daardoor eenvoudig om de 2-6 van Aaron Tahaparij te kopiëren en voor de 3-8 eindstand te zorgen.

Coach Erik Donker was uiteraard zeer content met deze uitslag. Zijn gelaatsuitdrukking behoefde weinig uitleg. Van oor tot oor was er een glimlach te zien. “Wat ben ik trots op deze ploeg! Ondanks het manco van slechts twee wissels hebben de jongens het meer dan voortreffelijk opgepakt. Het spelletje klopte gewoon.” Toen in de loop van de avond de uitslagen van de overige wedstrijden bekend werden, bleek dat er nog meer reden was tot juichen. Niet alleen koploper Marum had verloren, maar ook de nummers twee (Heerenveen) en drie (Emmeloord) bleken te hebben verloren. Door deze uitslagen is het ongekend spannend geworden in de Topklasse. Bloedstollend zelfs. Tussen de nummer 1 en 6 is het verschil in verliespunten slechts drie. Futsal Dragten bezet op dit moment de vijfde plaats, maar met nog een inhaalwedstrijd in het verschiet kan het zomaar de eerste plaats overnemen. Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait tegen zvv REUZ uit het Drentse Vries, waar om 20.00 uur zal worden afgetrapt.

De doelpunten zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.