Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten verslaat Groninger studenten

Gepubliceerd op 24-11-2015

Met enige moeite, maar zeker niet onverdiend, heeft Futsal Dragten haar wedstrijd tegen Drs. Vijfje in winst weten om te zetten. De Groninger studenten moesten in de tweede helft toegeven niet opgewassen te zijn tegen de dadendrang van de Dragtsters: 6-3.

Met een zeer hoog tempo begon Drs. Vijfje aan de wedstrijd. Zelfs zo, dat binnen een halve minuut de bal al achter keeper Luuk Westerhof lag. En men had binnen twee minuten de score al kunnen verdubbelen na een messcherp uitgevoerde counter. Gelukkig voor de thuisploeg kon dit ternauwernood worden voorkomen. De spelers van Futsal Dragten leken de eerste minuten onwennig in het veld en dat kreeg Drs. Vijfje ook door. Het lukte hen echter niet om de score te verdubbelen. Na ruim vijf minuten hervond de thuisploeg zich en de wedstrijd kwam meer in evenwicht. Dragten kreeg vervolgens enkele kansen op de gelijkmaker, maar het duurde tot de 13e minuut voor die er ook echt kwam. Een voorzet van Arnaud Donker ketste af op de handen van de keeper, maar deze caramboleerde over hem heen het doel in: 1-1. Vlak daarna leek Sander Germeraad voor 2-1 te zorgen, maar de Groninger keeper kreeg nog net zijn tenen tegen de bal, waardoor deze kans gedegradeerd werd tot corner. Drs. Vijfje loerde steeds op de counter en kwam ook enkele keren gevaarlijk in het Dragtster doelgebied, maar de thuisploeg hield stand. Sterker nog, in de 24e minuut kwam het zelfs op voorsprong. Rachid Akdim stoomde aan de linkerzijde op en passeerde de uitkomende keeper. Zijn ‘balletje-breed’ naar Thommy Saija was uitstekend en de intikker eenvoudig.

In de rust zei coach Erik Donker niet ontevreden te zijn en gaf aan om de druk op de wedstrijd te houden. “Ze verspelen veel kracht en daar kunnen we van profiteren.” In een poging om de dadendrang in doelpunten om te zetten, werd op het middenveld knullig balverlies geleden en Drs. Vijfje maakte hier dankbaar gebruik van. Luuk Westerhof keerde nog wel het schot, maar kon niet voorkomen dat de bal onder hem door het doel in ging. Zo stonden beide teams weer gelijk en het werd in de 31e minuut zelfs 2-3 na een snel uitgevoerde aanval van de Groningers. In de 38e minuut trok Dennis de Vries de stand weer gelijk, na prima voorbereidend werk van Sander Germeraad. Toen Drs. Vijfje in de 40e minuut met een man minder in het veld stond -Marco Braaksma was hard onderuit gehaald – sloeg Dragten toe. Marco Braaksma legde de bal voor de voeten van Germeraad, die de bal langs de naar de bal zoekende keeper tikte: 4-3. Even later mocht Aaron Tahaparij op links vrij door en vrijwel ongehinderd zorgde hij persoonlijk voor de bevrijdende 5-3. In de slotminuten probeerde Drs. Vijfje het tij nog te keren door de inzet van een extra veldspeler, maar dit pakte direct verkeerd uit. Futsal Dragten beantwoordde deze tactische wissel met een geweldige dadendrang. Binnen tien seconden mocht Arnaud Donker voor 6-3 zorgen, nadat eerst Thommy Saija en Rachid Akdim de verdedigers zoek hadden gespeeld. Drs. Vijfje gaf zich gewonnen, waardoor de spelers van Futsal Dragten de wedstrijd rustig konden uitspelen.

Coach Erik Donker was content met het spel van zijn spelers. “Na een moeizaam begin kregen we de wedstrijd in handen en hebben het tactisch goed gespeeld. In het begin van de tweede helft ging het toch nog even mis en kregen we onnodig twee goals tegen. Maar door volop druk te spelen raakten zij vermoeid en konden we eenvoudig afstand nemen.”

Komende vrijdag (27 nov.) speelt Futsal Dragten een bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser zvv Schattenberg uit Assen. In sporthal De Drait zal om 20.00 uur worden afgetrapt.