Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten verslikt zich in Marum

Gepubliceerd op 25-03-2015

Na tweemaal uitstel werd afgelopen maandagavond dan toch eindelijk de wedstrijd Futsal Marum – Futsal Dragten gespeeld. In sporthal ‘De Holten’ zou Dragten de druk op koploper Urk kunnen vergroten en daarmee ook de spanning in het laatste deel van deze competitie.

Over druk gesproken. Futsal Marum ging als een speer van start en binnen twee minuten was men al driemaal kansrijk geweest bij een goed opgezette aanval. Futsal Dragten werd in het begin van de wedstrijd overrompeld door deze dadendrang en met fel en agressief voetbal werden aanvallen aan Dragtster zijde tenietgedaan. In de 9e minuut was het raak voor Marum. Arnaud Donker kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor zijn directe tegenstander er mee vandoor ging en de uitlopende keeper Luuk Westerhof kansloos liet: 1-0. Drie minuten later was het plotseling al 3-0. Marum speelde met veel druk naar voren en Futsal Dragten kon niet anders dan het spel proberen de neutraliseren. Dit lukte weliswaar, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet echt. Marum bleef vrij eenvoudig overeind door met fysiek spel het spel te ontregelen, net zolang de scheidsrechter het toelaat. Eenmaal kon de leidsman niet anders dan zeer terecht de gele kaart te trekken, toen Dennis de Vries van achteren hard werd neergehaald. In de 17e minuut verdween voor Dragten ‘ de nul’ van het bord. Een inzet van De Vries werd door een eigen speler in het doel gewerkt en ruim een minuut later stond zelfs de 3-2 al op het bord via Marco Braaksma. De spanning was helemaal terug en Marum hinkte op twee gedachten. Futsal Dragten maakte daar uitstekend gebruik van en nam in die fase de controle over de wedstrijd op zich. In de 23e minuut kwam Dragten dan ook langszij door een knap schot van Aaron Tahaparij. Met deze gelijke stand werd de rust gehaald.

De tweede helft begon Futsal Dragten met waar ze de eerste helft mee eindigden. Dit had eigenlijk al vrij snel moeten leiden tot een voorsprong voor de gasten, maar het kleine beetje geluk ontbrak. Het tempo in de wedstrijd bleef ongekend hoog en de ongeschreven regel zegt dan dat dit uiteindelijk gevolgen moet hebben. En zo geschiedde ook. Een snelle uitbraak aan Marumer zijde werd beloond met de 4-3 (36e min.) en in de 40e minuut leek de wedstrijd in vroegtijdig stadium beslist te worden door een verdere uitbouw van de score. Marum liep zelfs uit naar 6-3 in de 43e minuut. Futsal Dragten werd afgetroefd door de thuisploeg en ondanks de 6-4 van Arnaud Donker werd langzaam duidelijk dat de drie punten waarschijnlijk niet mee naar huis gingen. Toch werd het in de 45e minuut weer spannend, nadat Marco van der Heide voor 6-5 tekende. Marum was op z’n hoede, toen Dragten het ‘alles-of-niets’-scenario uit de kast haalde. Keeper Luuk Westerhof werd twee minuten voor tijd naar de kant gehaald en vervangen door veldspeler Dennis Jansen. Hij ging mee naar voren om nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit was zelfs bijna geslaagd, ware het niet dat twee pogingen net voorlangs het vijandelijke doel gingen. In de slotminuut kwam aan alle spanning een eind toen Marum de bevrijdende 7-5 liet noteren. Coach Erik Donker was na afloop duidelijk: “We zijn afgetroefd op inzet en snelheid. Fysiek was Marum beter en de overwinning is dan ook terecht.”

Aanstaande vrijdagavond 27 maart speelt Futsal Dragten alweer. Dan staat de halve finale wedstrijd om de KNVB-beker tegen Emmeloord op het programma. Voor Dragten een uniek moment in de relatief korte geschiedenis van de club, want nooit eerder kwam men zo ver in het bekertoernooi. Aanvang van de wedstrijd in sporthal De Drait is 20.00 uur.

De statisieken op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn weer bijgewerkt.