Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten verslikt zich in WMC

Gepubliceerd op 06-10-2013

De verre uitwedstrijd in Winschoten heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd voor Futsal Dragten. De Dragtsters verslikten zich in het plaatselijke WMC, dat in de tweede helft binnen een tijdsbestek van vijf minuten een onoverbrugbare voorsprong wist te creëren en daardoor won daardoor met 5-2.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een niet ongevaarlijk schot in de 2e minuut werd voorlangs geschoten. Maar even later was het wel raak. Een overtreding aan Dragtster zijde leverde voor WMC een vrije trap op, die onberispelijk werd ingeschoten: 1-0. Daarna ontstond een soort steekspel, waarbij beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. In een redelijk hoog tempo probeerde WMC de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Dragten was goed bij de les en kon vrij eenvoudig eventueel onheil voorkomen. Na een kwartier spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een intrap van Aaron Tahaparij vlak bij de achterlijn werd teruggelegd op Dennis Jansen, die met een hard schot uithaalde en de bal in de linkerhoek plaatste. In de 23e minuut wierp keeper Marnick Dam de bal ver naar voren om zo Aaron Tahaparij te bereiken. Hij kon echter niet hoog genoeg springen en de bal leek zo de andere goal in te vallen. De Winschoter keeper schampte echter de bal met zijn hoofd, waardoor een geldig doelpunt ontstond. Toch werd deze niet toegekend, omdat de scheidsrechter dit niet had opgemerkt. Vlak daarna was er wel de voorsprong. Arnoud Donker wist een tegenstander op het verkeerde been te zetten, waarna hij met een hard schot kon uithalen voor de 1-2. In de laatste minuut van de eerste helft kon de keeper van geluk spreken, dat hij slechts geel kreeg na een overtreding op Aaron Tahaparij. De regel ‘het neerhalen van een doorgebroken speler’ werd niet op de juiste manier bestraft, waardoor Dragten opnieuw het idee had te worden benadeeld.

In de tweede helft zorgde WMC voor een verhoging van het tempo, waar Dragten niet goed mee om wist te gaan. In de 31e minuut kwam WMC dan ook op 2-2. Een halve omhaal schampte de rug van Arnoud Donker, waardoor Marnick Dam kansloos was. Op zich was er niet veel aan de hand, maar WMC wilde meer. Tussen de 37e en 41e minuut was onoplettendheid debet aan drie doelpunten voor de thuisploeg. Deze schijnbaar onoverbrugbare 5-2 had zijn uitwerking op het team. De wil was er, maar de echte zuiverheid in passes ontbrak om de achterstand te verkleinen of eventueel teniet te doen. Omdat ook bij WMC de krachten afnamen, verdween het aantal kansen aan beide zijden en bleek de eindstand al te zijn bereikt. Na afloop werd uiteraard gesproken over het benadeeld voelen tijdens meerdere spelsituaties, maar tegelijkertijd gaf men toe het verlies bij zichzelf te moeten zoeken. WMC had om basis van wilskracht een terechte voorsprong genomen en deze goed weten vast te houden. Komende vrijdag komt Futsal Rolde op bezoek in sporthal De Drait. Daar zal om 20.00 uur worden afgetrapt.