Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten via achterdeur naar finaledag OFK

Gepubliceerd op 12-01-2023

Niet FD 1 of 2. En ook niet het derde team, maar Futsal Dragten 4 was aanwezig op de Open Friese Kampioenschappen Zaalvoetbal (OFK) in Franeker. Na het resultaat begin dit seizoen bij een toernooi in Hoogeveen (finaleplaats!) waren de verwachtingen hooggespannen.

De eerste wedstrijd van 14 minuten was tegen Friese Boys uit Kollumerzwaag. Dragten was meteen de bovenliggende partij, maar de tegenstander gaf goed verweer. Met twee doelpunten in de 10e minuut en vlak voor tijd werden de eerste drie punten behaald.

Daarna was het de beurt aan Foarút uit Menaam. Dit team was van plan om na hun eerste verloren wedstrijd orde op zaken te stellen en kwam enkele keren gevaarlijk voor de dag. Dragten kwam goed weg en hield het doel schoon. Na eerst al een keer het houtwerk te hebben getest, viel in de 11e minuut de bevrijdende 1-0 om even later de 2-0 te laten noteren.

De derde wedstrijd was op papier de moeilijkste. Kampioenskandidaat Leekster Eagles was de opponent en met een meer behoudende speelstijl begon Dragten aan deze wedstrijd. Met soms geniepige counters was Dragten zeker niet kansloos om tot score te komen. Uitstekend keeperswerk aan beide kanten van het veld voorkwam het openingsdoelpunt en na het laatste fluitsignaal stond nog steeds de 0-0 op het scorebord.

Met vv. Oosterlittens als tegenstander kwam de ommekeer in het toernooi. Dragten speelde ineens minder zuiver, mede door goed storend werk van de tegenstander. De 1-0 voorsprong was echter niet onverdiend, maar door een scheidsrechterlijke dwaling mocht Oosterlittens ineens de 1-1 aantekenen. Protesten leverde vervolgens een gele kaart op en in ondertal de 1-2. Dragten raakte enigszins gefrustreerd door enkele beslissingen van de scheidsrechter en na opnieuw een gele kaart werd de wedstrijd vlak voor tijd op slot gegooid na de 1-3.

Bij de laatste wedstrijd van de avond zou een overwinning op Sneek Wit Zwart volstaan om als tweede in de poule te eindigen. Beide teams speelden vol op de aanval en het wachten was op het eerste doelpunt. Verdedigend stond het echter goed, maar een verrassend afstandsschot bracht Sneek in de 9e minuut ineens de voorsprong. Daar kon men niet lang van genieten, want binnen de minuut was de stand met 1-1 alweer gelijkgetrokken. In de laatste twee minuten werd de Dragtster keeper gewisseld voor een extra veldspeler om toch de winst te kunnen behalen. Zes seconden voor tijd viel het doelpunt echter aan de andere kant. Sneek won met 2-1.

Terug in de kleedkamer was de onterechte 1-1 in de vierde wedstrijd nog steeds onderwerp van gesprek. Mede daardoor komt men ook niet meer in aanmerking voor een van de vier plekken om als ‘beste derde’ door te dringen tot de finaledag, die zaterdag wordt gehouden. Futsal Dragten kan echter terugkijken op een goed gespeeld toernooi.

En toen kwam op donderdagavond ineens het telefoontje. Door competitieverplichtingen is Sneek Wit Zwart niet in de gelegenheid om zaterdag aanwezig te zijn om een vervolg te geven aan het toernooi. Snel overleg binnen het team leverde een positief resultaat op en Futsal Dragten neemt zaterdag graag de opengevallen plek over door de behaalde derde plek in de poule. Met drie wedstrijden in de nieuwe poule gaat FD er alles aan doen om de achtste finales te bereiken.

Kijk voor de actuele stand -ook tijdens het toernooi - op www.ofk.frl.