Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten voldoet aan verplichting

Gepubliceerd op 17-11-2012

Futsal Dragten liet meteen vanaf het begin zien dat het aanvallende aspiraties had, maar kon in het begin het doel nog niet vinden. Maar met goed combinatiespel werd de tegenstander naar achteren gedrukt, die zich met een soort basketbalopstelling voor het eigen doelgebied moest beperken tot het tegenhouden van de ballen. Men kon er sporadisch uitkomen en probeerde op die manier gevaar te stichten, maar Dragten hield het hoofd koel. In de 8e minuut was het raak. Vanaf zo’n 10 meter knalde Thommy Saija de bal op schitterende wijze in de rechterbovenhoek. In een poging om een gaatje in de verdediging te vinden werd de bal wat rondgetikt, maar toen Dennis Jansen de bal voor zijn voeten kreeg, haalde hij onverwacht uit. Spelers en keeper werden verrast door dit schot, wat tegen het net tot stilstand kwam: 2-0.

FD had het spel helemaal naar zich toegetrokken en kon optimaal de combinaties zoeken. Dit leidde in de 14e minuut tot de 3-0 van Blend Barzinghi en even later bediende Rachid Akdim met een fraai tikje de vrij staande Dennis de Vries. In de 17e minuut deed Heerenveen iets terug. Hoewel… bij een aanval wist de spits de bal voorbij de vallende Marnick Dam te tikken, maar raakte slechts de paal. Deze caramboleerde via het achterhoofd van Dam alsnog in het doel, waardoor ‘de nul’ van het scorebord verdween. Maar nog voor rust werd de marge weer vier, toen Thommy Saija en Marco Braaksma een prima combinatie lieten zien, die door laatstgenoemde tot doelpunt werd verheven.

Met een ruststand van 5-1 konden de spelers even bijkomen van het hoge tempo waarin het tot nu toe hadden gespeeld. Maar na de hervatting werd een prima combinatie tussen drie Dragtster spelers uitstekend afgerond door Blend Barzinghi. Dragten ging het met deze prima tussenstand wat rustiger aan doen en zo kon Heerenveen met wat meer balbezit steeds vaker de aanval zoeken. In de 29e minuut kwam men met een onverwacht schot op 6-2 en toen even later Rachid Akdim met geel voor twee minuten naar de kant moest, wilde men van deze man-meer situatie profiteren. Een schot uit de tweede lijn kwam ongelukkig tegen de arm van Dennis Jansen. De scheidsrechter beoordeelde dit als ‘hands’ en gaf Jansen daarvoor zelfs een gele kaart. De toegekende penalty werd prima ingeschoten, waardoor Akdim het veld weer in mocht.

Dragten liet het tempo zakken, maar ging hierdoor ook slordiger spelen. Heerenveen kwam hierdoor steeds beter in het spel en door onoplettendheid in de Dragtster verdediging konden de gasten opnieuw scoren: 6-4. Verder liet Dragten het niet komen. Het tempo ging weer omhoog en het eindscenario was weer voor de thuisclub. Thommy Saija reageerde knap op een afvallende bal en Aaron Tahaparij tikte in de 47e minuut de 8-4 binnen, nadat Marco Braaksma de bal op de paal had zien belanden. Ondanks een lang durende ‘laatste minuut’ kwam er geen wijziging meer in de score. Dragten voldeed aan de verwachtingen en pakte de driepunter met beide handen aan.