Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten vrouwen 1 pakt eindelijk drie punten!

Gepubliceerd op 12-01-2013

Vrijdag 11 januari stond de wedstrijd tegen Tolbert vrouwen 1 op het programma. Op papier zou dit voor Futsal Dragten dé wedstrijd zijn om punten te pakken. In de eerste helft was FD de bovenliggende partij. Door goed samenspel resulteerde dit in een aantal kansen. Al vrij snel stond er 0-1 op het scorebord in het voordeel van FD. Kort daarop werd vanuit een corner de 2-0 binnengeschoten. FD leek op rozen te zitten. Gezien de stand heeft ook Tolbert de punten hard nodig. Door de achterstand ging Tolbert extra druk zetten om de aansluitingstreffer te maken. Een speelster van Tolbert onderschept de bal en schiet de bal feilloos binnen. Met een 1-2 stand op het scorebord gaan we de rust in.

De tweede helft was een stuk statischer, er werden minder loopacties gemaakt door FD. Door het blessureleed zat er maar 1 wissel op de bank van FD, waardoor het baltempo omlaag ging en speelsters duidelijk vermoeid raakten. Het gevolg hiervan was dat FD de tweede helft vooral verdedigend ging spelen en minder acties maakte. Toch werd door een mooie actie de 1-3 binnengeschoten. Tolbert ging wederom druk zetten en schoot tot onze teleurstelling de 2-3 binnen. FD had moeite om de rust te bewaren en te blijven voetballen. Toch was FD vastbesloten om de punten mee naar huis te nemen. Met de laatste krachten ging FD in de aanval, totdat zij door een overtreding van Tolbert gestopt werden. De vrije trap werd vervolgens hard en zuiver in de hoek geschoten met als gevolg een 2-4 voorsprong op het scorebord. FD dacht hierdoor de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen. Echter, Tolbert dacht hier duidelijk anders over en zette alles op alles om nog een punt uit deze wedstrijd te slepen. Kort daarna schoot Tolbert de 3-4 binnen, waardoor de wedstrijd onnodig spannend werd. FD vond het lastig om in de laatste minuten met de druk om te gaan, maar wist de wedstrijd uiteindelijk goed uit te spelen en de punten mee naar huis te nemen.

De dames zijn erg blij met de drie punten en hopen dit de komende wedstrijden voort te zetten om te kunnen handhaven in de hoofdklasse.