Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten weer op de goede weg

Gepubliceerd op 02-02-2019

De tweede wedstrijd van dit kalenderjaar was opnieuw eentje tegen een team uit de top-3 van de ranglijst. Twee weken geleden werd Real Camaradas puntloos (6-3) naar huis gestuurd, nu waren de studenten van Drs. Vijfje te gast in De Drait en ook zij hadden geen juist antwoord op het spel van Futsal Dragten: 3-2.

Van de runner-up in de Topklasse is bekend dat ze met prima combinatievoetbal als een van de snelsten de overkant van het veld kunnen bereiken. Niet voor niets staat men met deze spelwijze hoog op de ranglijst, hoewel men hier en daar toch wel steken laat vallen. Naar mate de competitie vordert, mag geconcludeerd worden dat veel teams niet zoveel voor elkaar onder doen. Kijk maar naar de uitslagen van de afgelopen tijd. Teams die gedoemd zijn tot het zogenaamde degradatievoetbal halen plotseling punten tegen een hoger geklasseerd team en de aan zekerheid grenzende kampioen ONR verliest plotseling twee wedstrijden op rij.

Drs. Vijfje had dichterbij kunnen komen, maar ging dus kopje onder bij Futsal Dragten. De 3-2 eindstand verraadt een spannend verloop van de wedstrijd. En dat was het ook.

Na ruim 3 minuten was er al twee keer gescoord en de 1-1 tussenstand gaf aanleiding om een doelpuntrijke wedstrijd te verwachten. Beide teams deden het zeker niet rustig aan, gezien het hoge tempo wat werd gehanteerd. Men zag echter ook wel in, dat dit niet vol te houden was.

Het hoge tempo ging er wat uit, maar het spelniveau daalde geenszins. Sterker nog, de eerste helft was het aanzien meer dan waard. Het was wachten op een doelpunt van een van beide teams, maar het duurde tot de 15e minuut tot het scorebord bediend kon worden. De 2-1 voor Futsal Dragten werd amper twee minuten later zelfs gevolgd door de 3-1 en er leek een verrassing te kunnen ontstaan. Ondanks een harde knal van Drs. Vijfje op de lat achter keeper Jelmer Hoekstra bleef deze stand tot de rust toe staan.

Uiteraard waren er de nodige aanwijzingen tijdens de korte pauze. Beide coaches hadden vanzelfsprekend een heel verschillende boodschap voor hun spelers. De enigszins verrassende 3-1 ruststand werd zeker niet met blijdschap ontvangen bij de gasten, terwijl bij Dragten de spelers werden gecomplimenteerd met het geconcentreerde spel.

De tweede helft kon qua niveau helaas niet tippen aan het eerste bedrijf. Drs. Vijfje drong aan, maar wist niet echt uitgespeelde kansen te creëren. Bovendien stond het bij Dragten achterin als een huis. In de 35e minuut kwam de spanning toch weer geheel terug. Onoplettendheid was debet aan de 3-2 en daarvan schrok men bij de thuisploeg toch enigszins. Drs. Vijfje leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, met name door het percentage balbezit. Maar hiermee worden geen doelpunten bijgeteld en dus bleef deze stand tot het einde toe staan.

Blijde en vooral tevreden gezichten uiteraard aan Dragtster zijde. Na een puntloze decembermaand en daardoor een zevende plek op de ranglijst kan er nu weer gelachen worden na de twee overwinningen in het nieuwe jaar. Mede door de enigszins verrassende uitslagen bij de andere wedstrijden in de Topklasse staat Futsal Dragten nu weer op een mooie vierde plaats in de Topklasse!

Komende vrijdag 8 februari speelt Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait de kwartfinalewedstrijd in het bekertoernooi. Tegenstander is hoofdklasser Drs. Vijfje 4, die vanaf 20.00 uur zal proberen om hun clubgenoten te overtreffen en met een overwinning naar huis zal willen gaan.