Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint bij ONR

Gepubliceerd op 14-11-2013

Op de voor Futsal Dragten ongebruikelijke woensdagavond werd in sporthal Peize de strijd aangegaan met ONR uit Roden. In een wedstrijd waar beide teams in het begin aan elkaar gewaagd waren, nam Futsal Dragten in de tweede helft de regie definitief over en werd een verdiende 1-4 overwinning geboekt.

Beide teams wilden graag de openingstreffer voor hun rekening nemen, maar grote kansen deden zich in het begin van de wedstrijd niet voor. De eerste echte mogelijkheid was voor de gasten in de 9e minuut, toen Marco Braaksma een voorzet van Tim Hof net voorlangs schoot. Maar nog geen minuut later kwam men goed weg, toen na een snelle counter de bal op de paal werd geschoten. De daaruit voortkomende opbouw door Dragten strandde alweer bij de middellijn, waarna opnieuw een grote kans voor ONR door keeper Marnick Dam onschadelijk kon worden gemaakt. De Roder keeper liep vaak mee richting middellijn om de aanvallers te ondersteunen, maar dit liep in de 12e minuut bijna verkeerd af. Vanaf de eigen 6-meterlijn probeerde Tim Hof de bal in het lege doel te werken, maar het lukte hem de bal tegen de paal te schieten. Een toegesnelde verdediger kon daarna eenvoudig de bal weer oppikken om een nieuwe aanval te beginnen. Een vrije trap van Blend Barzinghi werd even later tegen de lat geknald, waarna ONR weer een kans creëerde om de bal vervolgens net over het doel te werken. In de 19e minuut kreeg ONR de 1-0 cadeau. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap voorgegeven, waarna Blend Barzinghi de bal in eigen doel tikte. In de 23e minuut werd een terugspeelbal op de keeper bestraft met een indirecte vrije trap. Marco Braaksma was de aangever van deze vrije trap die door Arnoud Donker werd verzilverd. Zo eindigde de eerste helft in een 1-1 gelijkspel.

Met Tim Hof als aangever wist Aaron Tahaparij vanaf de rechterkant de keeper te passeren door de bal in de korte hoek binnen te schieten (33e min.). Twee minuten later leek de wedstrijd te worden beslist, toen Arnoud Donker de bij de tweede paal vrijstaande Marco Braaksma wist te bereiken; zijn doelpoging was vlekkeloos: 1-3. Zowel ONR als Futsal Dragten ging gedurende de tweede helft nog meerdere keren volop in de aanval, maar beide keepers hielden hun doel schoon. Dat Dragten definitief de drie punten mee naar huis kon nemen, werd duidelijk in de 46e minuut. Een schot van Aaron Tahaparij werd nog gepareerd door de Roder keeper, maar eindigde toch tegen de touwen. Deze 1-4 bleek het laatste wapenfeit te zijn van een aantrekkelijke wedstrijd. Coach Erik Donker was uiteraard blij met de overwinning. “ONR is een stugge ploeg, die voor ons vooral in het begin moeilijk te bestrijden was. Maar mede door geduld te bewaren kwamen we in de 2e helft terecht op voorsprong en konden we uiteindelijk naar 1-4 uitlopen”. De eerstkomende wedstrijd is op 29 november, als runner-up Futsal Winsum naar sporthal De Drait komt.

De doelpuntenmakers zijn weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.