Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint eerste bekerwedstrijd dikverdiend van De Herauten

Gepubliceerd op 29-09-2014

In een poule met Futsal Cambuur 1, Drachtster Boys 1 en De Herauten 1 mocht Futsal Dragten laten zien dat zij topfavoriet zijn om deze poule als winnaar af te sluiten. De eerste tegenstander in deze drieluik is De Herauten 1. Een tegenstander die uitkomt in de hoofdklasse van het zaalvoetbal. Een niveau lager dan Futsal Dragten 1, maar zeker een tegenstander om rekening mee te houden.

In de eerste helft is Futsal Dragten absoluut de bovenliggende partij in deze bekerwedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd komt de gastheer op voorsprong door een fraaie individuele actie van Aaron Tahapary. Er volgen meerdere kansjes voor Futsal Dragten. Uiteindelijk is het nogmaals Aaron Tahapary die met een mooie combinatie het net weet te vinden en zo de score weet te verdubbelen. Voor rust valt er nog een treffer te noteren voor Futsal Dragten. Het is Tim Hof die na een combinatie met Marco van der Heide de bal hard in de kruising doet verdwijnen. Tot die tijd heeft keeper Richard Claus weinig te doen gehad. De Herauten hanteerden met name de lange bal, en creëerden weinig gevaar. Echter komt kort voor rust toch een doelpunt op naam van de De Herauten; een vrije trap op een afstand van een meter of 8 wordt omgezet tot een doelpunt. Hierdoor mag er een 3-1 stand gerust worden, waarbij de Herauten de tweede helft met een man minder moeten beginnen omdat wegens hands een gele kaart wordt uitgedeeld aan een Heraut.

De tweede helft begint rommelig, en al gauw mag ook een Dragtster plaatsnemen op het strafbankje. Tim Hof gaat in de ogen van de scheidsrechter te hard in in een duel, en mag even twee minuten rust nemen. Deze twee minuten hoefde Tim echter niet compleet uit te zitten. De Herauten zijn inmiddels weer compleet, en schieten na een aanval de bal snoeihard op de paal, en de bal rolt over de zijlijn uit. Waar Futsal Dragten klaar was om de bal in te trappen, wees de leidsman naar de middenstip, en kende een doelpunt toe. Het feit dat de grensrechter er met de neus bovenop stond liet de scheidsrechter niet doen twijfelen, waardoor de 3-2 op het scorebord kwam. Toen 8 minuten later het ook nog eens 3-3 werd, besloot Futsal Dragten besluit dan ook om het tempo iets op te voeren. En dit niet zonder gevolg. De Herauten kwamen er in de laatste tien minuten van de wedstrijd niet meer aan te pas, en Futsal Dragten liet de ene na de andere grote kans noteren. Al snel viel dan ook het doelpunt via Arnaud Donker. En even later is het Marco van der Heide die de stand naar 5-3 tilt. Het verzet en geloof in een goede uitslag is bij De Herauten verdwenen. Aaron Tahapary zorgt met zijn derde van de avond voor de 6-3 en Thommy Saya maakt er 7-3 van. Op het einde van de wedstrijd valt er voor beide teams nog een treffer te vermelden. Nadat eerst De Herauten op 7-4 is gekomen maakt Futsal Dragten, wederom via de voet van Aaron Tahapary, de eindstand tot 8-4.

Futsal Dragten speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar deed wel wat van haar werd verwacht. Uiteindelijk maakten de Herauten het de mannen van Erik Donker maar tien minuten echt moeilijk, en de uitslag was gezien het veldspel meer dan verdiend. Ook Erik Donker zelf was het hier mee eens; "Het was niet een beste wedstrijd, maar de Herauten hanteerden voornamelijk de lange bal. Uiteindelijk de punten verdiend in de Drait gehouden".

Komende vrijdag, 3 oktober, speelt Futsal Dragten haar volgende wedstrijd. Deze keer in de competitie. Tegenstander is Futsal Rolde 1, aanvang van deze wedstrijd is 22:00.

Op de teampagina van Futsal Dragten zijn de statistieken weer bijgewerkt.